Спасем лес возле реки Ворскла (Приречный парк)! Полтава, Украина.

0 людей подписали. Следующая цель: 1 500

Відео (українською)

Інформаційна листівка

Видео (русский язык)

Информационная листовка

Прирічний парк — велика паркова територія на березі річки Ворскли, Полтава. Довжина — більше двох кілометрів. Тисячі дерев щоденно очищують повітря для жителів Полтави.

Ліс став улюбленим місцем відпочинку для багатьох городян: тут можна здійснювати пробіжки або займатися іншим спортом, гуляти з дітьми, влаштовувати пікніки, вигулювати собак, ходити на рибалку...

23 березня 2017 року на комісії міської ради депутати проголосували ЗА будівництво на місці парку так званого «Льодового палацу».

Депутати хочуть побудувати абсолютно непотрібну будівлю замість лісу.

Головне — перевести територію парку в категорію землі де можлива забудова і почати її розпродавати.

Проект передбачає будівництво на ВСІЙ території парку (від «Туриста» до дорожньої розв'язки).

Найсмішніше, що відібрати у людей ліс, де вони звикли відпочивати, хочуть люди, які нічого для міста не зробили. Зруйнований Кадетський корпус (унікальна для всієї України історична будівля), зруйнований завод «Знамя», відсутність нормальних доріг (при постійному розпилі на низькоякісний ямковий ремонт), засилля малими архітектурними формами (кіосками), особливо в історичному центру міста. Тепер же вкрай знахабнілі товстомордi депутати вирішили продати останнє, що у нас залишилося — спиляти наш ліс.

Ми, що нижче підписалися:

ЗАКЛИКАЄМО СКАСУВАТИ РІШЕННЯ ПРО РОЗРОБКУ ДЕТАЛЬНОГО ПЛАНУ ТЕРИТОРІЇ НА ЗАБУДОВУ ВУЛИЦІ МИРУ (ТЕРИТОРІЇ ПРИРIЧНОГО ПАРКУ).

ЗАКЛИКАЄМО НЕ ЗАБУДОВУВАТИ ПРИРIЧНИЙ ПАРК ЖОДНИМИ ОБ'ЄКТАМИ.

Паркову територію потрібно просто привести в порядок. Це парк, так запускайте туди комунальні служби і нехай займаються своїми обов'язками, прибирають сміття.

Виконуйте свої обов'язки і не чіпайте наш ліс!

P.S. Цікавий факт. У 2006 році в Кременчуці було вирубано 326 дерев, був знищений парк МЮДа. Виправданням для вирубки дерев стала споруда льодового катка. Каток не був побудований. Дерева зрубали. Парк закатали в асфальт. Зараз на тому місці знаходиться супермаркет. Від парку залишилася тільки стаття у Вікіпедії та пара новин. НІЧОГО НЕ НАГАДУЄ?

-------------------

Приречный парк — большая парковая территория на берегу реки Ворсклы, Полтава. Длина территории — более двух километров. Тысячи деревьев ежедневно очищают воздух для жителей Полтавы.

Лес стал любимым местом отдыха для многих горожан: здесь можно совершать пробежки или заниматься другим спортом, гулять с детьми, устраивать пикники, выгуливать собак, ходить на рыбалку…

23 марта 2017 года на комиссии городского совета депутаты проголосовали ЗА строительство на месте парка так называемого «Ледового дворца».

Депутаты хотят построить абсолютно ненужную постройку вместо леса.

Главное — перевести территорию парка в категорию земли где возможна застройка и начать ее распродавать.

Проект предусматривает строительство на ВСЕЙ территории парка (от «Туриста» до дорожной развязки).

Самое смешное, что отобрать у людей лес, где они привыкли отдыхать, хотят люди, которые ничего для города не сделали. Разрушенный Кадетский корпус (уникальное для всей Украины исторические здание), разрушенный завод «Знамя», отсутствие нормальных дорог (при постоянном распиле на низкокачественный ямочный ремонт), засилье временными архитектурными формами (киосками), особенно исторического центра города. Теперь же вконец обнаглевшие толстомордые депутаты решили продать последнее, что у нас осталось — спилить наш лес.

Мы, нижеподписавшиеся:

ПРИЗЫВАЕМ ОТМЕНИТЬ РЕШЕНИЕ О РАЗРАБОТКЕ ДЕТАЛЬНОГО ПЛАНА ТЕРРИТОРИИ НА ЗАСТРОЙКУ УЛИЦЫ МИРА (ТЕРРИТОРИИ ПРИРЕЧНОГО ПАРКА).

ПРИЗЫВАЕМ НЕ ЗАСТРАИВАТЬ ТЕРРИТОРИЮ ПРИРЕЧНОГО ПАРКА НИКАКИМИ ОБЪЕКТАМИ.

Парковую территорию нужно просто привести в порядок. Это парк, так запускайте туда коммунальные службы и пускай занимаются своими обязанностями, убирают мусор.

Выполняйте свои обязанности и не трогайте наш лес!

P.S. Интересный факт. В 2006 году в Кременчуге было вырублено 326 деревьев, был уничтожен парк МЮДа. Оправданием для вырубки деревьев стала постройка ледового катка. Каток не был построен. Деревья срубили. Парк закатали в асфальт. Сейчас на том месте находится супермаркет. От парка осталась только статья в Википедии и пара новостей. НИЧЕГО НЕ НАПОМИНАЕТ?

-------------------

Prirechny Park (River Park) — is a forest near Vorskla river (near the Levada microdistrict, Poltava, Ukraine). The length of the territory is more then two kilometers. The park is a favorite place for rest at nature for many townspeople.

But 23 March 2017 deputies of Poltava have voted FOR building on the park's place so-called «Ice Castle» (ice rink). In fact, they want to transfer the park area to the category of land where ANY buildings can be. That is, it will be possible to build anything from the market to the next shopping center.

They want to deny us the opportunities to go the nature, to the river, play sports, walk with children. This must be stopped! Save River Park.

У ЗМІ:

За допомогою петиції хочуть врятувати Прирічний парк від забудови

Полтавчане просят не застраивать Приречный парк возле Ворсклы

Полтавці стали на захист Прирічного парку: петиція та звернення до Валерія Головка

І зберегти парк, і Льодову арену побудувати. Активісти надіслали звернення до голови ОДА

Чи потрібен каток замість парку біля Ворскли: думки полтавців

У Полтаві біля Ворскли планують збудувати Льодовий палац

Чи бажають мешканці Левади «Льодовий палац» на місці Прирічного парку?»

Вконтакте

Петиція на сайтi Полтавської міської ради

Cегодня Небезразличные рассчитывает на вас

Небезразличные граждане нуждается в вашей помощи с петицией «Save Park Poltava». Небезразличные и 1 417 участников этой кампании рассчитывают на вас сегодня.