Sanat Tarihi dersi tüm okullarda zorunlu ders olsun

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 10.000.

Sanat Tarihi dersinin ilköğretimden başlayarak tüm okullarda zorunlu ders olmalıdır.

Adeta tarihi eser, sanat üssü olan ülkemizde Sanat Tarihi bilimine görevlendirme, işe alma noktasına çok az değer verilmesi turizmi de değerlendirdiğimizde ülkemizin büyük parasal kayıplarla karşılaşmasına sebep olmaktadır.

Sanat Tarihi bilincinden yoksun yetişen nesiller ülkedeki bir çok tarihi esere zarar vermekte, yok olmalarına sebep olmakta, belki de kimsenin henüz haberdar olmadığı ve ülkemize belki de milyarlarca lira kazandırabilecek tarihi eserlerin de yok olmasına, zarar görmesine sebep olmaktadırlar.
Ülkemizin sanat tarihi değerlerini ancak bir Sanat Tarihçisi anlatabilir. Tarihi değerlerimiz ancak bir Sanat Tarihçisi sayesinde değerini yaşayabilir ve onların sayesinde ülkemize, sanat değerlerine yüz binlerce insan akımı sağlanabilir.

Seçmeli ders olarak görülen ve çoğu okullarda seçmeli ders olan bile seçilip okutulmayan Sanat Tarihi, Sanat Tarihçisi öğretmenler atanmadığından dolayı farklı branşlarda eğitim görmüş öğretmenler tarafından verilmektedir. Binlerce Sanat Tarihi mezunu işsiz beklemektedirler.

Sanat Tarihi, turizm ile birleştiğinde belki de onlarca sanayi bölgesinden fazla ülkemize girdi sağlayacaktır. Çünkü ülkemiz bu konuda dünya ülkeleri arasında bir üs konumundadır. Ancak bu Sanat Tarihi bilinci verilmiş nesillerle, Sanat Tarihi'ne ve Sanat Tarihçisi'ne verilen önemin artması ile gerçekleşebilir.

Bugün Yunus imzanı bekliyor!

Yunus Akalın bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sanat Tarihi dersi tüm okullarda zorunlu ders olsun». Yunus ve imza atan diğer 9.852 kişiye katıl.