Samsun'da Dövülerek Dişleri Kırılan Sokak Köpeği İçin Adalet İstiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Konu: Dövülerek Dişleri Kırılan Sokak Köpeği İçin Adli-İdari İşlem Başlatılması Talebimiz Hk.

DAĞITIM: BİMER, İçişleri Bakanlığı, Orman Su İşleri Bakanlığı- Bölge ve Şube Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü-Asayiş Daire Başkanlığı; İl-İlçe Emniyet Müdürlükleri-Valilik, Kaymakamlıklar, İl ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri.

T.C.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
11. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
SAMSUN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NE

11.05.2018 tarihinde 13:00 sularında meydana gelen olayda, görgü tanıklarına göre Lovelet AVM alışveriş merkezinde yer alan Antikacı Dükkanı sahibi ve Antika Derneği üyesi bir şahsın, ekte fotoğrafları ve videosu olan sokak köpeğine "ağaç dalıyla köpeğe vurduğu" bildirilmiştir. Görgü tanığı vatandaş tarafından engellenmeye çalışılan olay sosyal ve ulusal medyaya da yansımıştır. Görgü tanığı vatandaş tarafından hemen kliniğe kaldırılan köpeğin muayesinde "sağlı-sollu darbeden dolayı dişlerinin kırıldığı" tespit edilmiştir.

Lovelet AVM yönetimi instagram hesabından yayınladığı ancak net olarak anlaşılamayan tek parça videoda olayın "doğru olmadığını" söylemektedir.

Bu insanlık dışı eylem ile kamuoyunda infiale sebep olup 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununun Madde 14 a-j bentlerine göre birden fazla suç işleyen [a-dövmek, j-eziyet etmek] şahıs ya da şahısların tespit edilip aynı kanunun 28. Madde uyarınca cezalandırılmasını talep ediyorum.

Soruşturmaya dair yapılacak adli-idari işlemler ve müracaatıma ilişkin, tarafıma, 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımla arz ederim.

Ek 1: Video ve Fotoğraflar: https://goo.gl/Wojkf4

Dost Derneği

Bugün DOST imzanı bekliyor!

DOST DERNEĞİ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Samsun'da Dövülerek Dişleri Kırılan Sokak Köpeği İçin Adalet İstiyoruz». DOST ve imza atan diğer 1.743 kişiye katıl.