Kampanya Kapatıldı

Salda Gölü yok olmasın

Bu kampanya 18.136 destekçiye ulaştı

Bembeyaz kumsalları ve turkuaz rengi suyuyla Türkiye’nin Maldivleri olarak nitelenen Burdur’daki Salda Gölünün, dünyada mars gezegeninin jeolojik yapısına benzerlik gösteren iki noktadan biri olduğu ortaya çıktı. Ancak yaklaşık 2 milyon yıllık geçmişe sahip olan ve Türkiye’nin en derin gölü olarak bilinen Salda’yı besleyen Düden Deresi’ne sulama amacıyla gölet inşa etmek isteyen DSİ, tüm tepkilere rağmen düğmeye bastı.

Salda Gölü’nün sonu olacak gölet inşaatında zemin kazıma çalışmalarına başlanırken, Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü, 184 metre derinliği ile Türkiye’nin en derin gölü olarak biliniyor. Ancak turkuaz rengindeki suyu ve bembeyaz kumsallarıyla Maldivleri andıran Salda Gölü henüz yeterince keşfedilemeden tüm sırlarıyla birlikte yok olmak üzere.

Dünyada Mars gezegeninin toprak yapısına benzerlik gösteren iki noktadan biri olan Salda Gölü’nü besleyen Düden Deresi’ne gölet yapmak için kolları sıvayan DSİ 18. Bölge Müdürlüğü, bilim insanları ve kamuoyundan gelen tüm tepkilere rağmen gölet inşaatına başladı.

Bugün Rıdvan imzanı bekliyor!

Rıdvan MÖRÖYDOR bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Salda Gölü yok olmasın». Rıdvan ve imza atan diğer 18.135 kişiye katıl.