Çilekli Köyü Sulama Barajı taahhüt edildiği şekilde teslim edilsin. Eksikler giderilsin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Sakarya ili Pamukova ilçesi Çilekli mahallesine DSİ bünyesinde yapılmış olan Çilekli Barajı ve sulama hatları tamamlanmıştır. 2018 yılında yeterli seviyede olan su basıncı, su borularını döşeyen müteahhit firma İlke İnşaat'ın yapmış olduğu sayaç çıkışlarındaki boru kaynak hataları nedeni ile düşmüştür. 2019 yılında kaynak arızalarının tamir edildiği iddia edilerek hatlara tekrar su verildiğinde su basıncı 2018 yılına göre ciddi oranda düştüğünden, yan kılçık hatlara su gelmemekte ve çiftcimiz bu bölgelerde gerekli sulamayı yapamamaktadır. Geçen sene bu hatlarda gürül gürül su aktığını gören çiftçimiz bu sene susuzdur. Bu bölgedeki çiftçimizin mağduriyeti mesul müteahhit firmaya defalarca bildirildiği halde konuya çözüm getirilmemiştir. Parçaların monte edilmesinde müteahhit firmanın ihmali kaynaklı hasarlar olduğu çiftçimiz tarafından tespit edilmiştir. Pek çok mevkide su kaçakları, sızıntıları olduğundan barajımızda bulunan su miktarı yeterli seviyede olduğu halde tarlalarımıza su ulaşmamaktadır. Bazı yerlerde parçalar birbirine bir buçuk iki metre yakın konmuş, montajı dahi yapılmamıştır. Düşünün ki içinden su geçmesi gereken, sızıntı dahi yapmaması gereken bir su borusu ana hatta bağlı değil. Devletin parasıyla alınan parçalar monte esnasında savruk, ihmalkar tavırlarla tahrip edilmiş, parçalanmıştır. Müteahhit firma tarafından kırılan bu parçaların yenilenmesi ve uygun şekilde yeni montajlar yapılması gerekmektedir. Konu yüklenici firmanın sorumlularına iletildiğinde kırık parçalar yerine sağlam başka yerlerden sökülen parçaların takılacağı söylenmiştir. Bu defa da şuan sağlam olan yerlerden söküm yapılıp bu mevkiler susuz bırakılacaktır.

Mahallemizde gerekli incelemenin yapılıp, müteahhit firmanın eksik ve hatalarının belirlenmesini, işçilik hataları ve ekipman hasarlarının İlke inşaat tarafından giderilmesini talep ediyoruz.

Taahhüt edilen baraj ve su yolları teslim edilmemiş fakat Devlet Su İşleri'nden maddi tahsilatı yapılmıştır. Bu devleti kandırmaya çalışmaktır. Buna izin vermemek için çiftçimiz ve mahalle halkımız hakkını savunmalıdır. İki köyün tarım arazisini sulamaya yetecek kadar suyu olan Çilekli Mahallesi (Köyü) çiftçisinin tarlasına barajda biriken suyun ulaşmaması, müteahhit firmanın hatalarını kabul etmeyip düzeltmemesi kabul edilemez bir durumdur.

Devlet Su İşleri aranıp bu konular anlatıldığında Çilekli Barajı'ndan sorumlu olduğu söylenen mühendis sorunu yerinde görmesi için gelmesi gerektiği söylendiği halde gerekli ilgiyi göstermemiştir.

Müteahhitle defalarca görüşülmüş, Devlet Su İşleri defalarca aranmıştır. Bu gidişata bir dur denmesi için, köyümüze sahip çıkmak için desteklerinizi bekliyoruz. Çiftçimiz barajındaki suyuna kavuşsun, bu sene dikim yapıp mahsulünü sulayamayan çiftçimiz seneye de zarar etmesin. Montajı tamamlanmayan, sadece yan yana konulan (hesaplama hatası) borular birbirine bağlansın; sızıntı, kaçak ve patlaklar tamir edilsin. Kaçakların olduğu ek yerlerinde oluşmuş küçük göletçikler tarih olsun. Tarlamıza ulaşması gereken su, yollarımızı balçık etmesin. İlke İnşaat hesaplama ve montaj hatalarını telafi etsin.

Kampanya linkini WhatsApp, Facebook, Instagram ve benzeri platformlar üzerinden köylülerimizle paylaşarak imza sayımızı artırmamıza yardımcı olabilirsiniz.

Kampanyamızı imzalamak tamamen ücretsizdir.

İmzaladıktan sonra change.org tarafından kampanyanın reklamının yapılması için bağışta bulunmak isteyip istemediğiniz otomatik yönlendirme ile sorulabilir. Hayır, devam, paylaşacağım butonuna tıklayarak bu otomatik yönlendirmeden ayrılabilirsiniz. İmza vermeniz sonucunda kimse sizden herhangi bir ücret talep edemez.

Destekleriniz için teşekkür ederiz. 500 imzadan az topladığımız taktirde kampanyamızın pek fazla işe yaramasının mümkün olmadığını hatırlatır, köylümüzün link paylaşımına devam etmesini rica ederiz.