Kampanya Kapatıldı

Sakarya Üniversitesi Deney Hayvanları Laboratuvarının Kurulmasını İstemiyoruz!

Bu kampanya 21.781 destekçiye ulaştı

Birçok ülke ve firma hayvanlar üzerinde yapılan deneylere son verirken Türkiye yine geriye gidiyor. Sakarya Üniversitesi hayvanlar için işkencehane olan deney laboratuvarı kuracağını açıkladı. Açıklamada hayvan türlerinden "deney hayvanları" diye söz edilmesi dikkat çekti.

Deney adı altında yapılan işkencelerden bugüne dek birçok hayvan sakat kaldı, birçoğu da acılar içinde yaşamını yitirdi. Oysa ki hayvanların özgürlüğünün elinden alınmadan da bazı araştırmaların yapılmasının mümkün olduğu belirtiliyor.

Günümüzde yaşanan teknolojik gelişmelerle, cansız dokular üzerinde uygulanan hücre kültürü teknikleri ve bilgisayar simülasyonlarda yapılan deneylerle çok daha güvenli, verimli ve başarılı sonuçlar elde edilme şansı var. Üstelik ekonomi açısından da hayvan deneylerine göre daha düşük maliyetler oluştuğu da ifade ediliyor.

Tabii tüm bunların ötesinde işin vicdansal boyutu da bulunuyor. Çoğu insan ürünü olan hastalıkları tedavi etmek veya çoğu sadece insanın ihtiyaçlarını gidermeye yönelik ürünlerin geliştirilmesi için bu deneyler yapılıyor. Ve bu deneylerde hayvanların özgürlüğü elinden alınıyor, hatta bazı canlılar hayatları boyu sadece bu laboratuvarlarda kullanılıyorlar. Bu deneylerde akıl almaz acılara maruz bırakılıyorlar.

Alternatifleri varken tüm ilgili kurum, birim, şirket ve yöneticileri hayvan deneylerinden vazgeçmeye çağırıyoruz.

Bugün Simge imzanı bekliyor!

Simge Bayraktar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sakarya Üniversitesi Deney Hayvanları Laboratuvarı Kurulmasın @HaberSau». Simge ve imza atan diğer 21.780 kişiye katıl.