Doğrulanmış başarı

SAF IRK KANGAL KÖPEK ÜRETİM MERKEZİ YIKIMINI DURDURALIM

Bu kampanya 1.093 destekçi ile değişim yarattı!

KANGAL KÖPEKLERİNİN NESLİ SON BULMASIN. LÜTFEN BU ÇIĞLIĞI OKUYUN VE İMZALAYIN DUYSUNLAR!..

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM:

Değerli Hayvan Dostlarımız,

Sivas ili Çelebiler Köyü’nde
MERAKUM mevkiinde tapuya kayıtlı 134 ada 63 no’lu parselde bulunan Sivas Kangal Köpeği Üretim Merkezi’ni yıllardır yönetmekteyiz. Anadolu Aslanlarını yaşatmak ve geleceğe miras bırakmaktır. Yaklaşık 20 yıldır Sibirya hava koşullarında çok zor şartlar altında bu hayvanlarımızın neslini korumak için çalıştık çabaladık İnanın Onlara bakmak için çocuklarıma bile zaman ayıramadım.
Şu an 15 kadarı hamile ve 20 adet kızgınlık döneminde olmak üzere bebek ve erişkin yaşta toplam içerisinde hamile olduklarını henüz tespit edemediğimiz 60 adet kangal köpeğimiz var.
Bir hafta içerisinde hamile olan 15 köpeğimizin her birinin ortalama 7 adet yavru doğurmasını beklemekteyiz ve doğumlarla birlikte ailemiz büyüyecektir.
Köpeklerimizin doğum süreci de başlamıştır ve doğumlar sırasıyla yaklaşık 2 ay sürecektir.
COVİD 19 SALGINI nedeni ile hayvanlarımızın sağlığı risk altındadır, sağlıklarını ve yavrularını korumak zorundayım.

Fakat 2 -3 gündür Sivas Valiliği ve Sivas İl Özel İdaresinden ihale aldığını söyleyen bir inşaat hafriyat firması burayı yıkmak için dozerlerle kapımıza dayandı, burayı ihaleye vermişler ve bu firma kazanmış! Binalar yapılacakmış , içeride hayvanlar var, hamileler , doğurmak üzereler ve COVİD 19 salgını var hayvanlara da bulaşabilir,herkes “evinde kal” dersen, siz bizi sokağa atmaya çalışıyorsunuz, İçişleri Bakanlığı, sokak hayvanları için bile genelge yayınladı siz bakılan hayvanları sokağa atmaya çalışıyorsunuz , nereye gidelim? nedir bu aceleniz? bize süre verin! dediysem de bizi dinlemiyorlar .
Sivas Valisi dinlemek ve yardımcı olmak istemiyor 21.04.2020 tarihinde burayı tahliye edin nereye giderseniz gidin diyor, resmi tahliye yazısını da bugün bize tebliğ ettiler. Hamile köpeklerimizden birisi bu iş makinasının çıkardığı seslerden ve gerginliğimizden strese girdi ve su içmeyi kabul etmemeye başladı, belki kendisi veya belki yavruları ölüm ile burun buruna geldi, diğer köpeklerimizde süreç nedeniyle çok gerginler ve bu salgın zamanında onların bağışıklık sistemlerini korumak istiyorum. Buradan tahliye edilmemiz SAF IRK KANGALLARIN ölmesi demek, lütfen bizlere yardımcı olunuz ve destek veriniz.

LÜTFEN ANADOLU'NUN KADİM IRKI KANGALLARA DESTEK OLUN…..

Sivas MERAKUM’dan Sevgilerimle
Hüseyin YILDIZ

Bugün Hayrettin imzanı bekliyor!

Hayrettin Bayhan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «SAF IRK KANGAL KÖPEK ÜRETİM MERKEZİ YIKIMINI DURDURALIM @sivasvaliligi @sivasbeltr». Hayrettin ve imza atan diğer 1.092 kişiye katıl.