SAĞLIK MESLEK LISESI SON SINIF ÖĞRENCILERININ YARDIMCI ÜNVANI KALDIRILSIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.

Sağlık meslek liselerine gelen yardımcı unvanı zaten okula devam etmekte olan öğrencileri büyük bir korkuya boğdu. Hemşire, ATT olma hayalleri ile girilen bu yolda 2014 yılında yayınlanan yeni müfredat ile Hemşire Yardımcılığı, Sağlık Bakım Teknisyenliği ünvanları getirildi. Bu durumu bilmeden okula gelen ve 2. sınıfta öğrenen öğrenciler zor duruma düşmüş, hastanede herhangi bir işlevi olmaksızın 2017 yılında staj görmeye başlamış, kültür derslerinden geri kalmak bir yana temizlik personelinden dahi emir almaya başlamışlardır.

Madem sağlık meslek lisesi öğrencileri yardımcı unvanı ile mezun olup üniversite zorunlu hale getirildi neden staja gönderilip hastane içinde yatak yapıyoruz? Neden kültür dersleri görmüyoruz? 2 yıllık sınavsız geçiş hakkımız kaldırıldı, üniversite sınavına hazırlanamıyoruz ancak pratikte de öğrendiğimiz hic bir şey yok.

2014 yılından sonra sağlık meslek lisesine gelen öğrenci yardımcı ünvanını kabul etmiş demektir. Ancak 2014 ve öncesi öğrencilerin yardımcı ünvanı olmaksızın mezun olmasını, stajını gerçek bir sağlık personeli gibi yapmasını talep ediyoruz.

Sesimizi duyurmaya geldik!

Bugün İrem imzanı bekliyor!

İrem Üstün bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «SAĞLIK MESLEK LISESI SON SINIF ÖĞRENCILERININ YARDIMCI ÜNVANI KALDIRILSIN». İrem ve imza atan diğer 7.062 kişiye katıl.