SMA HASTALARIMIZ İÇİN DEVLETİMİZE SESİMİZİ DUYURALIM....

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Bu hastalığın tüm tiplerinde omurilikte bir bölgedeki hareket sinirleri etkilenir. SMA, kas hareketlerini kontrol eden sinir sisteminin tahrif olmasıyla kasların erimesi ve zayıflaması belirtileriyle literatürdeki yerini almıştır. SMA hastalığının evreleri söz konusudur. En tehlikelisi SMA Tip 1 denilen evredir. SMA Tip 1 hastalığının belirtileri çocukluk yaşlarından itibaren gözle görülebilir. Bu belirtiler içerisinde yutkunma ve solunum zorluğu, desteksiz oturamama gibi sorunlar söz konusudur.Kaliforniya Üniversitesi tarafından yapılan kök hücre çalışmalarında, yüzde 95 oranından yüksek sonuçlar elde edilmesi, büyük bir başarıyı ifade ediyor. Şayet daha önceki çalışmalarda kök hücreler, omurilik hücrelerine sadece yüzde 20 saflıkta benzetilebilmişti. ANCAK BU ILACIN ULKEMIZE GELMESİ MALİYETLİ OLDUĞUNDAN KARSILANAMIYOR.LÜTFEN BİR ŞEYLER YAPALIM DUYARSIZ KALMAYALIM.BİR ELİN NESİ VAR İKİ ELİN SESİ VAR!

Bugün Gülizar imzanı bekliyor!

Gülizar Önder bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sağlık bakanlığı: SMA HASTALARIMIZ İÇİN DEVLETİMİZE SESİMİZİ DUYURALIM....». Gülizar ve imza atan diğer 283 kişiye katıl.