Sağlık çalışanları mesaisi de diğer memurlar gibi 120 saat olsun

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.
200 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
sağlık bakanlığı tarafına Mediforum bu kampanyayı başlattı

"Cumhurbaşkanlığının ilgi (b) yazısına  istinaden; Koronavirüs (Covid 19) salgının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla, bu salgınla mücadeleyi ve  salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmamayı esas alarak, kamu hizmetlerini aksatmadan ve özel kanun, tüzük ve yönetmeliklere göre çalışma  saatlerinin farklı olarak düzenlenmesi zorunlu olan kamu kurum ve kuruluşlarına ait hükümler saklı olmak kaydıyla tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarında mesai saatleri  02.12.2020 tarihinde başlamak üzere 10:00­-16:00 olarak belirlenmiştir".denilmektedir.

Buradan Sağlık Bakanlığı ve  Aile ,Çalışma  ve Sosyal Hizmetler  Bakanlığında 7/24 hizmet veren , Hastaneler, Acil Sağlık Hizmetleri ve Yatılı kuruluşların dışında tüm  Sağlık ve Sosyal  Hizmetler çalışanları saat  10.00- 16.00   arası çalışacaktır.

Bu durumda sağlık çalışanlarının bu şekilde mesai yapmasının mümkün olmadığının farkındayız. Ancak mesai saatlerimizin diğer memurlar gibi hesaplanıp fazla kısmı için fazla mesai ödemesi alarak diğer memurlar ile eşit hakka sahip olmuş oluruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.