Doğrulanmış başarı

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Öğrencileri Hastalığa Mahkum Edilmesin!

Bu kampanya 787 destekçi ile değişim yarattı!

Kıbrıs yönetiminin 27.03.2020 tarihine kadar COVID-19 sebebiyle üniversiteler için eğitime ara verme kararı üzerine ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde okuyan Türk öğrenciler hastalığı taşıma riskine karşı ve Türkiye’ye tehdit olmamak adına kampüste ve evlerde sosyal izolasyon kararı aldı. 20.03.2020 tarihinde eğitime 7 gün ara verilmesiyle online eğitime geçme kararı kesinleştiğinde öğrenciler Türkiye’de yaşayan ailelerine dönmek istedi. Fakat havayollarının kapatılması üzerine Kıbrıs’tan Mersin’e yolculuk eden feribota yönlendirildiler. Feribotun durumunun çok kötü olmasının yanı sıra sağlıklı olan birçok öğrencinin virüsü kapma riskinin artması hem öğrenciler hem de feribotla seyahat edecek olan diğer insanlar adına büyük bir risk oluşturuyor. 6 saat sürecek olan bu yolculukla öğrencileri ülkeye almak, gerekli kontrollerin havaalanında yapılarak öğrencilerin en kısa ve sağlıklı bir şekilde evlerine ulaştırılmasından çok daha riskli ve de mantıksız. Talebimiz bu öğrencilerin acilen uçakla tahliye edilmesidir.

Bugün Irmak imzanı bekliyor!

Irmak A. bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sağlık Bakanlığı: ODTÜ Kıbrıs Öğrencileri Hastalığa Mahkum Edilmesin!». Irmak ve imza atan diğer 786 kişiye katıl.