Asaf Eren için adalet

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Daha henüz 40 günlükken bebeğimiz beyin kanaması geçirdi ameliyata alındı , yogun bakımda tam 36gun yaşamak için savaştı minik bedeni , 25gunde serviste tedavi gördü.

K. Vitamini eksikliğinden dolayı kanama geçirdiği tanısı koyuldu peki K vitamini nedir ? K vitamini kanın pıhtılaşmasını sağlayan maddenin sentezi için gereklidir. Eksikliğinde kanın pıhtılaşması engellendiği için kanama durmayabilir. Kemik gelişimi için de önemlidir.

Peki olay nasıl gelişti?

Bebeğimize doğumda her bebeğe yapılan K vitamini yapılmamış olup , daha sonra vücudunda eksiklik gösterip 15 günlükken göbeği kanadı, bizlerde endişelebip çocuğumuzu  Nevşehir Özel Kapadokya Hastanesi'nde görev yapmakta olan çocuk doktoruna götürdük .(doğumdan sonra muayene eden doktor )

Muayene sonrası göbeği henüz düşmediği için kanamış deyip bir krem verip birkaç gün sonra birseyi kalmaz dedi . Ve doktorun dediği gibi kanama geçti ama biz başımıza geleceklerden habersizdik .. 25 gün sonra bebeğimiz aniden cok büyük bir beyin kanaması geçirdi .

Bebeğimiz doktor ihmali kurbanı oldu. Hem doğumda hemde göbeği kanadığında  götürdüğümüzde K vitamini takviyesi yapılması gerektiğini İstanbul Ümraniye eğitim ve araştırma hastanesi uzman doktorlarımızdan öğrendik.Bebeğimize ilk müdahale sonrası K vitamini verilip kan değerleri ölçülmüştür ve acil ameliyata alındı , kafatasında kemik alında ve hala kemiksiz ve risk içinde büyümeye çalışıyor.

Beyin kanaması sonrası bebeğimizde kalıcı hasarlar oluştu ve tekrar beyin ameliyatı için gün sayıyoruz. Tedavimiz devam ediyor fakat bahsi geçen doktor hakkında yapmış olduğu ihmal için sağlık bakanlığı na yapmış oldugumuz şikayete olumlu bir yanıt alamıyoruz.

Sizlerden kampanyamızı imzalayarak desteğinizi bekliyoruz Asaf Eren Uslu için Adalet istiyoruz �