ÜNİVERSİTELERİN AÇILMASINI İSTİYORUZ

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

10 mart 2020 de ülkemizde ilk coronavirüs vakası görülmesiyle beraber bazı tedbirler alınmıştır.

Bu tedbirler arasında cafeler düğün salonları avmler toplu bulunulan yerler salgını önlemek için kapanmıştır. Daha sonra okullar tatile girmiş ve salgın büyüyünce tamamen kapatılmıştır.Salgının 2022 ye sarkabileceği tahmin edildiği için yeni normal olarak kontrollü sosyal hayat kavramı ortaya çıkmış ve maske mesafe temizlik kuralı benimsenmistir.Bu süreçte ülke ekonomisinin büyük yaralar almaması ulusal çıkarlar için ekonomi çarkını döndürmek zorunluluk olarak görülmüş ve belli kademeli kurallı şekilde tekrar kapalı yerler açılmıştır.Bu süreçte düğünler özellikle yaz mevsimi olması sebebiyle ve aynı zamanda 65 yaş üstünün daha çok bulunduğu ortamlar olmasından dolayı vakalarda vefatlarda patlama olmuş kurallara uyulmamış ve tekrar bayram sonrası bayramında etkisiyle yasaklar gelmesi gerekmiştir. Son haftalarda salgının hızı kesilmiş açıklamaları yapılmış fakat salgın bitmiş değildir ve 2022 ye kadarda uzmanlar bitmeyebileceğini belirtmektedir . aşı konusu mevcudu hemen olabilecek bir konu değildir ayrıca ne kadar koruma olacağı risk grupları hamile vb hala soru işaretleri vardır. Bahara kadar 80 milyon kişinin aşı olması ihtimali yoktur.Ayrıca Türkiye daha önce aşı üretmiş değildir.bu açıklama bilim kurulu üyesine aittir.  bu yüzden eğitim TEMEL İHTIYAÇ olmasından dolayı okullar kademeli açılmıştır. Tüm ülkelerde eğitime coronaya rağmen geçilmiş ve hibrit model benimsenmiştir.Fakat ülkemizde üniversiteler hala kapalıdır ve dünyada avrupada tüm üniversiteler açılmıştır.Amerikadaki veriler üniversite öğrencilerinin bulaşmada rol oynamadığını ayrıca ölüm oranlarının yüzde 0 .hastaneye yatışın ise 3 lerde  oldugunu göstermektedir.

VERİLER RESMİ VERİLERDİR.

Bu şartlar altında ülkemizin eğitime ihtiyacı bir zarurettir.Kendimde bir öğrenci olarak maskeye en çok öğrencilerin dikkat ettiğini görüyor ve kendimden biliyorum.sizden ricamız

Hibrit modelli seyreltilmiş şekilde öğrencilerin KAMPÜSE dönmesidir.

Ülkemizde her yer açılmışken(avmler ilkokullar liseler futbol maçlarındaki localardaki  seyirciler askeri koguşlar) sadece kampüslerden virus bulaştığı fikri dogru degildir.7 yaşındaki çocuklar gibi  parklarda birbirimizin üstüne atlamayacak kadar aklımız olduğunu belirtmeye gerek yoktur.

Gerekli tedbirlere harfiyen tüm bu imza atan öğrenciler uyacaktır.

Kampüsler tedbirle açılmalıdır.

Geregini Arz ederim