GDO’lu yiyeceklere etiket konulsun

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 150.000.

Sağlığınla oynamalarına dur de

Hemen hemen birçok yiyeceğimizin genetiğiyle oynandı. GDO’suzdur etiketi olmadığı sürece bilmeden alacağımız ürünler bizi hasta bir toplum haline getiriyor. Bu ürünlerin başlıcaları şunlar.

Gofret, çikolata, kola, gazlı içecek, kahvaltı gevreği, hazır çorba, hazır kek, sucuk, salam, sosis, renkli yoğurt, çiklet, aromalı kahve, ketçap, mayonez, bisküvi, kraker, şekerleme, renkli içecek, ekmek üstüne sürülen ezme, cips, vb. paketli gıda ürünlerinde şu aşağıdaki listeden bir hammadde varsa GDO’lu olma ihtimali yüksektir:

• Mısır şurubu
• Yüksek fruktozlu mısır şurubu (nişasta bazlı sıvı şeker –NBSŞ)
• Mısır nişastası
• Mısır yağı
• Bitkisel yağ
• Margarin
• Soya unu
• Soya proteini
• Soya lesitini
• Soya yağı
• Dokulu bitkisel protein
• Dekstroz
• Maltodekstrin
• Fruktoz
• Sitrik asit
• Laktik asit
• Kanola yağı
• Pirinç
• Pamuk yağı

Soya: sucuk, salam, sosis gibi kırmızı etin kullanıldığı yiyecekler, etsuyu tabletleri, fındık-fısık ezmesi, çikolatalı ürünler, çeşitli unlu mamüller, süt tozu, hazır çorbalar ve hayvan yemlerinde kullanılıyor.

Mısır: nişasta bazlı tatlandırıcılar yoluyla gazoz, kola ve meyve suları, mısır yağı, bebek mamaları, hazır çorbalar ve hayvan yemlerinde kullanılıyor.

Dört büyükler denilen GDO’lu ürünler Mısır, Soya Fasulyesi, Kanola, Pamuk ve bunların bulunduğu gıda ürünleridir.

Artık ne tükettiğimizi bilmek istiyoruz. Lütfen ürün etiketlerinde GDO’lu olup olmadığı yazılsın.

Bugün Fahriye imzanı bekliyor!

Fahriye Turgut Kafalı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sağlığınla oynamalarına dur de. GDO’lu yiyeceklere etiket konulsun». Fahriye ve imza atan diğer 95.988 kişiye katıl.