Kampanya Kapatıldı

Yabancı sınırı gelirse beIN Sports üyeliklerimizi yenilemiyoruz! #YabancıSınırınaHAYIR

Bu kampanya 715 destekçiye ulaştı

Üzerinde çok fazla konuşmaya gerek yok. Bu kampanya açıkça bir boykot uyarısıdır.

Süper Lig futbol takımlarının tamamı hem kendi kadro kalitelerini, hem de ligin seyir zevkini artırmak amacıyla yabancı futbolcularla anlaştı. Yıllar içinde onlarca yabancı futbolcu, Süper Lig'e çağ atlatıp bize kaliteli bir futbol seyri tecrübesi yaşatırken, aynı zamanda kulüpler de futbol altyapı şubelerine yaptıkları yatırımlarla yerli oyuncularımızın gelişimlerine dikkat etmeye başladılar.

Ve nedense birden yabancı sınırlamasını konuşmaya başladık. En hafif tabirle "maşa" diyebileceğimiz insanlar, zayıf ve temelsiz argümanlarla yabancı futbolculara sınır getirilmesi gerektiğini söylemeye başladılar.

Halbuki bizim argümanlarımız daha sağlam: Abartılı kontratlara imza atıp "ben oldum" diyen ve kendini geliştirmeyen futbolcuların devri kapanmışken, yeniden aynı kâbusları izlemek istemiyoruz. Hem yabancı futbolcuları, hem de kendini geliştirmeye hevesli, akıllı yerli futbolcuları izlemeye devam etmek istiyoruz.

Günümüzde (maalesef) bu tartışmaları spor felsefesi bağlamında değil, kapitalist düzen bağlamında yapmak gerekiyor. Madem öyle, biz de Türkiye Futbol Federasyonu'na ve yayıncı kuruluş olan beIN Home & Entertainment'a uyarımızı bu bağlamda yaparız.

Bu imza kampanyası, açık bir boykot uyarısıdır. İmzalayan herkes, aşağıdaki cümlenin altına imza atmış olacaktır:

Yabancı futbolcu sınırlaması gelirse beIN Sports üyeliklerimizi mümkünse iptal edeceğiz, gelecek sene ise kesinlikle yenilemeyeceğiz.

Çağdışı bir kural koyup Türk futbolunu bütünüyle baltalamak, çökertmek isteyen Türkiye Futbol Federasyonu'nun ve beIN Home Entertainment'ın, potansiyel olarak on milyonlarca, yüz milyonlarca liralık bir boyuta ulaşacak bu boykot uyarısını ciddiye alacağını ümit ediyoruz.

Sevgiler.

Bugün Barış imzanı bekliyor!

Barış Ünver bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sınır gelirse boykot da gelir! #YabancıSınırınaHAYIR @beINSPORTS_TR». Barış ve imza atan diğer 714 kişiye katıl.