0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Brakisefalik yani basık suratlı veya düz suratlı kafatası şekli en çok köpek, kedi ırklarında görülmektedir. Bu, tamamen doğaya aykırı bir durumdur ve hayvanları gitgide daha basık surata sahip olacak şekilde üreterek onlarda kalıcı deformasyonlar ve hastalıklara yol açmış bulunmaktayız. Üreticiler tarafından üretilen Fransız buldog, İngiliz bulldog, Boxer, Pekinez (Pekingese), Pug gibi köpek ırkları ile İran (Persian) kedisi ve Exotic Shorthair gibi kedi ırkları yapay seçilim sonucu yıllar içinde daha da ekstrem brakisefaliye sahip olmuşlardır. Gittikçe daha basık ve kısa yüz şekline sahip hayvanların üretimi sonucunda bu hayvanlar hayatları boyunca ızdırap içinde bu sorunla yaşamak zorunda bırakılmışlardır. Brakisefalik kedi, köpek ve tavşanların muzdarip olduğu sağlık sorunlarını gösteren birçok bilimsel çalışma bulunmaktadır.

Ekstrem brakisefalik hayvanların üretiminin hayvanların refahı bakımından çok yanlış olduğu ve sonlandırılması gerektiği hususu, dünyanın her yerinden veteriner hekimler, hemşireler ve vetsagainstbrachycephalism.com web sayfasında adı geçen kurum ve profesyonellerce kabul edilmektedir.

Biz de bu vesileyle Anadolu Kedisi sayfası olarak Türkiye genelindeki yasa koyucuları, veteriner hekimleri, veteriner hekim birliklerini, hayvan hakları derneklerini ve sağlık kurumlarını tüm bu kanıtlanmış bilimsel çalışmaların ve etik değerlerin ışığında hayvanların refahı için olumlu adımlar atmaya çağırıyoruz.

Bu doğrultuda, üretimi ve satışı yapılan Exotic Shorthair, İran (Persian) kedisi gibi kedi ırklarının, Fransız (French) Bulldog, English (İngiliz) Bulldog, Pekinez (Pekingese), Boxer, Pug gibi köpek ırklarının üretiminin yasaklanması hususunda girişimlerin yapılması için tüm kamuoyuna sesleniyoruz ve yetkililerden gereğinin yapılmasını arz ediyoruz.

Detaylı bilgi için konu hakkındaki yazılarımız:

▪️ Süs Eşyası Değiller: Basık, Düz Suratlı Kedi ve Köpek Üretimine Acilen Son Verilmeli!

▪️ Düz Suratlı Kedi Irkları: Bu Kedileri Üretmek Neden Acımasızca?

Diğer kampanyamız:

▪️ Scottish Fold Üretimi Yasaklansın

www.anadolukedisi.com

Bugün Anadolu imzanı bekliyor!

Anadolu Kedisi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Süs Eşyası Değiller: Basık, Düz Suratlı Kedi ve Köpek Üretimine Acilen Son Verilmeli!». Anadolu ve imza atan diğer 1.072 kişiye katıl.