Petition updateSüresiz ibaresinin olmadığı, kriterlere göre 1-5 yıl nafaka adildir. @trbiaplatformuNAFAKAYA ADİL DÜZENLEMEDE SONUÇ BEKLENİYOR
İlknur Birsel BüyükakçaAntalya, Türkiye
Nov 9, 2018

100 Günlük Eylem Planında yer alan Nafakaya adil düzenleme ile ilgili Adalet ve Aile Bakanlığı  işbirliği ile gerçekleştirilen GÜNDEM BULUŞMALARI , NAFAKA çalıştayının  raporları TBMM' ne gönderildi.

SONUÇ BEKLENİYOR. 

 

BOŞANMIŞ İNSANLAR VE AİLE PLATFORMU kurucu başkanı olarak bu çalıştaya davet edilerek SÜRESİZ NAFAKANIN İnsan yaşamı ve toplumda yarattığı olumsuzlukları anlattım, nafakanın dava açıldığı tarihten itibaren çocuksuz  boşanmalarda üst sınırın 1 yıl, çocuklu boşanmalarda ise üst sınırın 5 yıl olması, yani 1-5 yılla sınırlanarak bu aralıkta diğer kriterlerin devreye girmesi biçiminde SÜRE nin belirlenmesi, SÜRE bitiminde Kadının mağduriyeti devam ediyorsa SOSYAL DEVLET in devreye girmesi şeklindeki Platform önerilerimizi  çalıştaya teslim ettim.

 

Copy link
WhatsApp
Facebook
Nextdoor
Email
X