Bekçilik İçin Yaş Sınırı Esnetilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Adaylar memur alımlarında yer alan 35 yaş şartının getirilmesini istiyor. 30 yaş engeline takılan binlerce aday başvuru yapamayacağından bu hususlara dikkat edilmesini adaylar adına talep ediyoruz.

Bekçi alımları Kanun ve Yönetmelik çerçevesinde gerçekleştirilecektir. Kanun olarak 772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliği kapsamında değerlendirilmektedir.

• 772 sayılı kanunda YAŞ ŞARTI! Çarşı ve mahalle bekçisi olacaklarda aşağıdaki niteliklerin bulunması gereken şartlar arasında “Askerlik ödevini bitirmiş olup 30 yaşından yukarı olmamak” yaş şartı olarak geçmektedir.
  • Bekçi sınavı yönetmeliğinde YAŞ ŞARTI! Çarşı ve mahalle bekçisi olacaklarda aşağıdaki niteliklerin bulunması gereken şartlar arasında “18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak” yaş şartı olarak geçmektedir.