0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Milli Eğitim Kültür Gençlik Ve Spor Komisyonu Başkanlığında görüşülmekte olan kanun tasarısında teklif edilen “ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ” kurulması ve mevcut bazı fakülte ve meslek yüksek okullarının öğrenci ve birim sayısının fazlalığı göz önüne alınarak yeni bir üniversite kurulması amacıyla kanun tasarısı teklifi sunulmuştur.

Bu kapsamda Ziraat Fakültesi ile alakalı çok önemli bir uygulama hatası yapıldığı düşünülmektedir.

-Fakültenin milyon dolarlık araştırma ve uygulama çiftliği arazisi,
-Bitkisel ve hayvansal üretim tesisleri
-Uzun yıllar yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıkan genetik materyaller ve ıslah çalışmalarına yönelik materyaller,
-Ülkemizde sadece Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesinde bulunan MAVİ SERTİFİKALI ANAÇ ÜRETİM TESİSİ,
-Laboratuvarlar, seralar ve diğer yatırımlar

Dikkate alındığında değeri yüksek olan bu varlıkların taşınması büyük mali yükler getirecek ve beraberinde hedeflenen amaca ulaşmasına engel teşkil edecektir.SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN ÜNİVERSİTELERİN BÖLÜNMESİNDE MALİ GİDERLERİN MİNİMUM TUTULMASI MİLLİ SERVETİMİZİN HEBA EDİLMEMESİ ŞART VE UYARISI KAPSAMINDA DERHAL BU UYGULAMADAN VAZGEÇİLMESİ GEREKTİĞİ DÜŞÜNÜLMEKTEDİR.

2017 yılında Türkiye’de ziraat fakültelerine model olarak Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesinde pilot uygulama başlatılmıştır. Fakültenin yeni kurulacak üniversiteye farklı bir isimle bağlanması pilot uygulamaya engel teşkil edecektir.

Ayrıca ziraat fakültesinin isminin TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ olarak değiştirilmesi buradan mezun olacak öğrencilerin ünvan ve özlük hakları ile ilgili sorunlara neden olacaktır.
TÜM GEREKÇELER GÖZ ÖNÜNE ALINDIĞINDA ZİRAAT FAKÜLTESİNİN SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİNE BAĞLI OLARAK KALMASI KONUSUNDA GEREKLİ HASSASİYETİN GÖSTERİLMESİ TARAFTARIYIZ.

Bugün İrem imzanı bekliyor!

İrem Durmuş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Mühendislik Ünvanını Geri İstiyor!». İrem ve imza atan diğer 475 kişiye katıl.