Sözleşmeli Öğretmenler Süre Müjdesi Bekliyor

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Milli Eğitim Bakanlığın'nca doğuya atanan öğretmenlerin evlilik özrü nedeniyle bir sene atandıkları yerde durup daha sonra yer değiştirmelerinin -haklı olarak- eğitimde aksaklıklara neden olduğu gerekçesiyle 2016 yılında öğretmen alımları sözleşmeli olarak yapılmaya başlandı. Bu sistemde 4+2 yıl şeklinde çakılı öğretmenlik sistemi uygulanmaktadır. Bakanlığın gerekçesini haklı bulmakla birlikte 6 senenin uygulama için fazla olduğunu düşünmekteyiz.

Öğretmenlerin kendi sosyal ve kişisel durumları düşünüldüğünde bu uygulamanın devam etmekle birlikte sürenin evli bekar ayırt edilmeksizin 2+1 yıla düşürülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hizmet süresinde adaletli olunmasını ve kadrolu öğretmenlerle aynı haklara eşit statüye sahip olmak istiyoruz. Ayrıca aynı işi yapıp farklı ek ders ücreti alarak maddi kayba uğratılan sözleşmeli öğretmenlere kadrolularla aynı ücretin verilmesi gerekmektedir. Tüm bunlara ek olarak kalkınmada öncelikli yörelere maaş, lojman ve hizmet puanı desteği verilerek sorunlara daha yapıcı çözümler üretilebilir.

İlgililerden isteğimiz sözleşmeli öğretmenlik şartlarının yukarıda belirttiğimiz hususlar göz önünde bulundurularak değiştirilmesi yönündedir.

Bugün Sözleşmeli Öğretmenler imzanı bekliyor!

Sözleşmeli Öğretmenler bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Sözleşmeli Öğretmenler Süre Müjdesi Bekliyor». Sözleşmeli Öğretmenler ve imza atan diğer 3.407 kişiye katıl.