Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Roma Bahçesi imara açılmasın! Katılımcı yöntemlerle İstanbullulara açılsın!

Beyoğlu'nun geleceği tehdit altında!

Daha önce belediye lojmanları, bir üniversite tarafından eski binaların hortlatılması, trafo inşaatı, 'sosyal tesis' adı altında defalarca imara açılmaya çalışılan Beyoğlu'nda kalan son yeşil alana, Roma Bahçesi'ne, kepçeler girdi.

Semtin tek yeşil alanı tehdit altında.
Tanınmış mimar, rahmetli Turgut Cansever tarafından durdurulan yeşil alandaki inşaat projesi tekrar hortlatıldı. Bu projenin uygulanması Beyoğlu halkına yapılmış bir haksızlık olduğu kadar Cansever'in anısına karşı büyük bir saygısızlık. Kadir Topbaş'ın Turgut Cansever'e verdiği sözü tutmasını bekliyoruz.

Cihangir Güzelleştirme Derneği ve sivil girişimler yıllardır yürüttükleri çalışmalar ile semtte kalan ve arkeolojik kalıntıların bulunduğu son yeşil alanın ayrıcalıklı bir şirket tarafından imara açılması yerine ekolojik onarım, kültür, arkeolojik araştırma, mimari düzenleme çalışmalarıyla çok boyutlu bir yönetim planı yapılmasını ve içerisinde semtlilerin de yer alacağı misyon odaklı katılımcı bir yönetim talep ediyor. Bu çağrıya kulak verelim. Beyoğlu'nun bu değerli ortak alanının imara açılması yerine çevre, kültür ve sanat kuruluşları ile birlikte şehir hayatına katılmasını isteyelim.

Roma Bahçesi imara açılmasın!
Katılımcı yöntemlerle İstanbullulara açılsın!

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi

tugce kaplan bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 1.029 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün tugce imzanı bekliyor!

tugce kaplan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Roma Bahçesi imara açılmasın! Katılımcı yöntemlerle İstanbullulara açılsın!». tugce ve imza atan diğer 1.028 kişiye katıl.