Petitioning İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Roma Bahçesi imara açılmasın! Katılımcı yöntemlerle İstanbullulara açılsın!

Beyoğlu'nun geleceği tehdit altında!

Daha önce belediye lojmanları, bir üniversite tarafından eski binaların hortlatılması, trafo inşaatı, 'sosyal tesis' adı altında defalarca imara açılmaya çalışılan Beyoğlu'nda kalan son yeşil alana, Roma Bahçesi'ne, kepçeler girdi.

Semtin tek yeşil alanı tehdit altında.
Tanınmış mimar, rahmetli Turgut Cansever tarafından durdurulan yeşil alandaki inşaat projesi tekrar hortlatıldı. Bu projenin uygulanması Beyoğlu halkına yapılmış bir haksızlık olduğu kadar Cansever'in anısına karşı büyük bir saygısızlık. Kadir Topbaş'ın Turgut Cansever'e verdiği sözü tutmasını bekliyoruz.

Cihangir Güzelleştirme Derneği ve sivil girişimler yıllardır yürüttükleri çalışmalar ile semtte kalan ve arkeolojik kalıntıların bulunduğu son yeşil alanın ayrıcalıklı bir şirket tarafından imara açılması yerine ekolojik onarım, kültür, arkeolojik araştırma, mimari düzenleme çalışmalarıyla çok boyutlu bir yönetim planı yapılmasını ve içerisinde semtlilerin de yer alacağı misyon odaklı katılımcı bir yönetim talep ediyor. Bu çağrıya kulak verelim. Beyoğlu'nun bu değerli ortak alanının imara açılması yerine çevre, kültür ve sanat kuruluşları ile birlikte şehir hayatına katılmasını isteyelim.

Roma Bahçesi imara açılmasın!
Katılımcı yöntemlerle İstanbullulara açılsın!

This petition will be delivered to:
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi

tugce kaplan started this petition with a single signature, and now has 1,028 supporters. Start a petition today to change something you care about.