Rize Gürgen Deresi HES’lere Teslim Edilmesin. Bir İmza da Sen Ver, Suya Can Ver.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 15.000.

Vatan sevgisi bahçendeki ağaçtan, evinin önündeki dereden başlar.

Bu anlayışla kutsal bir görevi yerine getirdiğimizi düşünuyoruz.

Güneysu Gürgen Köyünde, 2010 Yılında İptal Ettirdiğimiz Alicik HES Projesi, yine aynı firma tarafından, aynı dere üzerinde hayata geçirilmek isteniyor. Projenin ÇED Raporunun iptali, yürütmenin durdurulması amacıyla Rize İdare Mahkemesine dava açtık.

Ancak bu hukuk sürecini beklemeden, kaçak bir şekilde devam eden HES inşaatı, ekolojik dengeyi hiçe sayarak bir yaşam alanını tümden yok etmeyi hedefledi.

Bu hukuk dışı çalısmaların durdurulması için başta köy halkı olmak üzere çevre dostları ile birlikte yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu hukuk tanımaz calışmalar konusunda kamuoyu oluşturmak, ilgili kurumlara ulaşabilmek için köyde her hafta protesto eylemleri ve basın açıklamaları yapmaktayız.

Tüm bu çalışmaların sonucunda iş makineleri geçici olarak köyümüzü terk etmişti ancak geri geldiler. Açtığımız dava halen devam ediyor. Hassas bir süreçten geçiyoruz.
Dava konusu köyümüzün lehine sonuçlanana kadar kampanyamız ve nöbetimiz devam ediyor.

Vatandaşlar, çalışma alanlarında HES borularının döşenmesini önlemek için gece-gündüz demeden nöbet tutmaktadır.  Ayrıca bu konuda Rize Barış Caddesinde de bir hafta süren imza kampanyası düzenlenmiştir. Bu kampayanın daha geniş kitlelere ulaşması için internet ortamında böyle bir etkinlik başlattık.

Vereceğiniz her imza ile, bir köyün, bir derenin, bir yaşam alanının, bir kultürün yok edilmesin önüne bir engel koyacaksınız.