Riva Deresi’nin Yaşam Habitatı Korunsun ve Fabrika Atıklarından Arındırılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Riva Deresi fabrika atıklarının ve çevre ilçelerin lağım suyu yükünün altında ezilerek günden güne mahvoluyor.

Riva deresinin rengi fabrika atıklarından dolayı gri-siyah arası korkunç bir renkte.

Normalde kahverengi tonlarında olan deremizin rengi kimyasallarla birlikte bu hale geldi. Tek etken de bu değil, kapasitesinin çok üstünde (başka ilçelerin de eklenmesi sonucu) lağım suyunun bu dereye akıtılmasıyla birlikte derenin kokusu dayanılmaz bir hal almış durumda. Hem tarım yaparken bu suyu kullanan köy halkının sağlığı tehlike altında, hem de bu derede yaşayan yüzlerce çeşit canlı türünün/habitatının yok olması söz konusu.

Çoğu maalesef şimdiden yok olmuş durumda, öyle ki dere kenarındaki ağaçlar günden güne çürüyüp dereye düşüyor. Eskiden balıkların olduğu, ördeklerin yüzebildiği, kurbağa ve kaplumbağaların bulunduğu, sandallarla gezdiğimiz deremiz işte bu halde! Yanına yaklaşılmıyor.

Biz şikayette bulunduk fakat bir kaç kişinin şikayetiyle olacak gibi değil. Birlikten kuvvet doğar. Destek verin, deremizi kurtaralım.

Riva Deresi’ni bu pisliğe mahkum etmeyelim. Sen de imzala, kampanyamıza destek ver. Hem Riva Deresi’ni kurtaralım, hem de doğamızı koruyalım!