Vraćanje Vruje narodu

Vraćanje Vruje narodu

Started
July 9, 2021
Petition to
Republika Hrvatska and 3 others
Signatures: 9,920Next Goal: 10,000
Support now

Why this petition matters

Started by Vruja Festival

Dok vi ovo čitate, Ministarstvo državne imovine na čelu s ministrom Darkom Horvatom razmišlja hoće li čovjeku koji je devastirao jednu od najljepših uvala na Mediteranu, ozakoniti sve što je do sad tamo napravio. 

Dovoljan je samo njegov potpis. 

Sve što bespravnom graditelju u uvali Vruja sada treba jest da mu Ministarstvo proda zemljište na kojem je bespravno gradio. Dogodi li se to, devastator će moći ozakoniti sve objekte i Vruja će tako pripasti njemu i po slovu zakona. 

Potpisivanjem peticije apeliramo na ministra Darka Horvata da ne prodaje državno zemljište osobi (ili tvrtki) koja je do sad na njemu 20 godina bespravno gradila uz to braneći mještanima pristup plaži i samoj uvali.

Apeliramo na ministra Darka Horvata da ne prodaje državno zemljište u Vruji nikome.

Potpisivanjem peticije apeliramo na institucije Republike Hrvatske da ponište Odluku o legalizaciji dijela bespravnih građevina, donesenu 2014. godine (kojom se sada bavi DORH) te da sruše drugi dio građevina, one objekte građene nakon 2014. godine koji nisu legalizirani. 

Ili da ih stave u javnu upotrebu, da se taj objekt tretira kao što se tretiraju planinarski domovi, da tamo mogu dolaziti svi građani, da tamo mogu besplatno ljetovati djeca iz domova diljem Hrvatske, umirovljenici i sve druge ugrožene skupine.

Potpisivanjem peticije apeliramo da se Vruja vrati u prvobitno stanje kako bi na nju opet mogli doći svi mještani okolnih naselja, svi građani okolnih gradova i tko god poželi.

Potpisivanjem peticije apeliramo na institucije Republike Hrvatske da se Vruja oslobodi od okupatora i vrati narodu!

Support now
Signatures: 9,920Next Goal: 10,000
Support now
to help others easily find and sign the petition.

Decision Makers

  • Republika Hrvatska
  • Ministarstvo državne imovine
  • Državni inspektorat
  • DORH