Vraćanje Vruje narodu

Vraćanje Vruje narodu

0 have signed. Let’s get to 10,000!
At 10,000 signatures, this petition is more likely to get a reaction from the decision maker!
Vruja Festival started this petition to Republika Hrvatska and

Dok vi ovo čitate, Ministarstvo državne imovine na čelu s ministrom Darkom Horvatom razmišlja hoće li čovjeku koji je devastirao jednu od najljepših uvala na Mediteranu, ozakoniti sve što je do sad tamo napravio. 

Dovoljan je samo njegov potpis. 

Sve što bespravnom graditelju u uvali Vruja sada treba jest da mu Ministarstvo proda zemljište na kojem je bespravno gradio. Dogodi li se to, devastator će moći ozakoniti sve objekte i Vruja će tako pripasti njemu i po slovu zakona. 

Potpisivanjem peticije apeliramo na ministra Darka Horvata da ne prodaje državno zemljište osobi (ili tvrtki) koja je do sad na njemu 20 godina bespravno gradila uz to braneći mještanima pristup plaži i samoj uvali.

Apeliramo na ministra Darka Horvata da ne prodaje državno zemljište u Vruji nikome.

Potpisivanjem peticije apeliramo na institucije Republike Hrvatske da ponište Odluku o legalizaciji dijela bespravnih građevina, donesenu 2014. godine (kojom se sada bavi DORH) te da sruše drugi dio građevina, one objekte građene nakon 2014. godine koji nisu legalizirani. 

Ili da ih stave u javnu upotrebu, da se taj objekt tretira kao što se tretiraju planinarski domovi, da tamo mogu dolaziti svi građani, da tamo mogu besplatno ljetovati djeca iz domova diljem Hrvatske, umirovljenici i sve druge ugrožene skupine.

Potpisivanjem peticije apeliramo da se Vruja vrati u prvobitno stanje kako bi na nju opet mogli doći svi mještani okolnih naselja, svi građani okolnih gradova i tko god poželi.

Potpisivanjem peticije apeliramo na institucije Republike Hrvatske da se Vruja oslobodi od okupatora i vrati narodu!

0 have signed. Let’s get to 10,000!
At 10,000 signatures, this petition is more likely to get a reaction from the decision maker!