Kyk Kredisi geri ödenmesi kalksın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Herkesin bildiği gibi KYK'dan 425 tl öğrenim kredisi alan her öğrenci , okul bittikten 2 yıl sonra geri ödeme yapıyor, lakin aynı üniversite de okuyan suriyeli öğrenci 1,200 tl burs alıyor ve geri ödeme yapması gerekmiyor . Avrupa'nın birçok yerinde ise öğrencilerin tüm masrafları devlet tarafından karşılarken ; biz aldığımız öğrenim kredisini dahi geri ödemek zorunda kalıyoruz. Bir çoğumuz bu krediyi sırf okul ihtiyaçlarımız için, ailelerimize yük olmayıp başkalarına muhtaç kalmayalım diye aldık. Bitti mi ? Hayır. Üniversite okuyup ta para yetiştiremeyen , hatta bazı günlerini aç geçirmemiş bir öğrenci var mı ? Peki ya Üniversite bittikten sonra iş ararken tüm kapıların yüzüne kapatılmadığı biri ? Ve bunlar yetmez gibi kendi Ülken de ki mültecinin senden rahat bir şekilde üniversite bitirmiş ve sonrasında geri ödeme gibi bir lüksünün olmaması ... Biz öğrenciyiz.  Biz bu vatanın evlatlarıyız . En azından maddi açıdan rahat bir eğitim hepimizin hakkı. Yetkililerden bu konu da bizi anlayıp sıkıntımıza yardımcı olmalarını dilerim .

Bugün Nurgül imzanı bekliyor!

Nurgül Atar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Recep tayyip erdoğan: Kyk Kredisi geri ödenmesi kalksın». Nurgül ve imza atan diğer 2.734 kişiye katıl.