Confirmed victory

PT. Pindo Deli Mills/Asia Pulp & Paper : We Support Strike and Stop Intimidation to Workers

Supporters

Konsep Upah layak yang adil menjadi dambaan dan keinginan dari setiap pekerja, begitu juga dengan para pekerja di perusahaan kertas Pindo Deli Karawang Jawa Barat. Upah Minimum Kelompok Usaha (UMKU) tahun 2013 yang telah ditetapkan oleh Gubernur Jawa Barat menjadi dasar usulan Serikat Pekerja Kertas PindoDeli salah satu serikat pekerja anggota Federasi Serikat Pekerja Pulp dan Kertas Indonesia (FSP2KI).

Konsep upah layak yang adil adalah salah satu yang menjadi usulan SPKPD kepada pihak management perusahaan Pindo Deli Kertas tetapi pihak Perusahaan Pindo Deli kertas malah bertahan dengan konsep upah mereka yang sudah pasti sangat merugikan pekerja terutama para pekerja yang sudah bekerja puluhan tahun dan mempunyai jabatan. Perbedaan prinsip dan konsep pengupahan antara SPKPD dan pihak perusahaan menjadi akibat gagalnya perundingan.

Perundingan Bipartite yang dimulai tanggal 20 Desember 2012 sampai dengan 10 Januari 2013 telah mengalami kebuntuan dan dapat dinyatakan gagal berunding. Akibat gagalnya perundingan tersebut sebagai jalan terakhir dan merupakan hak dasar pekerja maka SPKPD akan melakukan MOGOK KERJA yang dimulai dari tanggal 28 Januari 2013-28 Februari 2013.

Pihak perusahaan kertas Pindo Deli berusaha untuk menggagalkan rencana MOGOK KERJA para pekerja dengan cara melakukan intimidasi pada pekerja serta menyebarkan informasi bahwa Mogok Kerja tersebut tidak sah .Pihak perusahaan mengancam akan menggunakan aparat keamanan yaitu TNI dan POLRI untuk menggagalkan rencana MOGOK KERJA tersebut.

Kami dari Federasi Serikat Pekerja Pulp & Kertas Indonesia sangat mengharapkan dukungannya untuk membantu perjuangan pekerja di perusahaan Pindo Deli Kertas.

The concept of fair wages a yearning and desire of each worker as well as workers at a paper company Pindo Deli in Karawang West Java. Minimum Wage Group Enterprises (MSEs) by 2013 set by the Governor of West Java became the basis of the proposed PindoDeli Paper Workers Union (SPKPD) one of the main trade union members of the Indonesia Pulp & Paper Workers Union (FSP2KI) IndustriALL affiliated in Indonesia.

The concept of a fair wage is one that a proposal SPKPD to the company Pindo Deli Paper incorporated of Asia Pulp & Paper. But the Pindo Deli paper company actually makes the concept of wage workers adverse, especially workers who already have dozens of hours of work and have position. The difference principle and the concept of equal pay between SKPD and the Pindo Deli paper company the cause of the failure negotiations.

Bipartite negotiations, which began on December 20, 2012 until January 10, 2013 has been an impasse and may otherwise fail to negotiate. Due to the failure of negotiations as a last resort and is a fundamental right of workers then SPKPD will strike which will begin on January 28, 2013 until February 28, 2013.

The company Pindo Deli Paper trying to thwart the plans of the workers on strike by way of intimidating the workers and disseminate information that is not valid Strike. The company threatened to use the military security forces and police to thwart the strike plan.

We of the Indonesia Pulp & Paper Workers Union (FSP2KI) are expected to help support the struggle of workers in the company Pindo Deli Paper.

This petition was delivered to:
  • President Director of Asia Pulp & Paper Indonesia
    Teguh Ganda Wijaya
    Presiden FSP2KI
    KetuaBidang Kampanye & Propaganda
  • Serikat Pekerja Kertas Pindo Deli
    Pengurus SPKPD
  • IndustriAll Global Union
    IndustriALL
  • Federasi Serikat Pekerja Pulp & Kertas INdonesia
    Ketua Bidang Hukum,K3 dan Lingkungan
    Sekjend FSP2KI
  • Director of Asia Pulp & Paper Indonesia
    Aida Greenbury
  • Director of Asia Pulp & Paper Indonesia
    Linda Wijaya
  • Dewan Pimpinan Pusat KSN
    Konfederasi Serikat Nasional

FSP2KI started this petition with a single signature, and won with 60 supporters. Start a petition to change something you care about.