Prof. Dr. Sabit Kalfagil'in Fotoğraf Arşivinin Akibeti Ne Olacak?

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

İlgililerin Dikkatine;

Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi, fotoğraf sanatçısı merhum Prof. Dr. Sabit Kalfagil fani dünyadan göçeli bugün tam bir yıl oldu.

Aradan geçen bunca zamana rağmen, Prof. Dr. Sabit Kalfagil’in fotoğraf arşivinin ne şekilde korunarak, değerlendirileceğine ve basılı yayınlarına ait telif gelirlerinin ne şekilde kullanılacağına kamuoyu nezdinde bir netlik kazandırılmadı. Bazı kaynaklardan edinilen bilgilere göre mirasçılarının girişimleri de bugüne kadar sonuçsuz kaldı.

Oysa ki Türk Fotoğrafı’nın önde gelen şahsiyetlerinden biri olan Prof. Dr. Sabit Kalfagil'in fotoğraf arşivinin Marmara ve Mimar Sinan Üniversitesi’nin Fotoğraf Bölümleri’nin ortak korumaları altına alınması ve öncelikle dijital ortama aktarılması muhakkak elzemdir. Bir kültür hazinesi niteliği taşıyan bu fotoğraf arşivine sahip çıkmak, Türk Fotoğraf Camiasının merhuma asli borcudur.

Ayrıca yayınlarına ait olan teliflerin söz konusu bölümlerin kaynakları arasına aktarılması, ömrü boyunca ülke fotoğrafına hizmet etmeyi kendine görev bilmiş, Prof. Dr. Sabit Kalfagil’in onuruna yapılacak en büyük jest olacaktır.

Arşiv ve basılı yayınlardan elde edilecek her türlü gelir, öncelikle Prof. Dr. Sabit Kalfagil’in eğitim vermiş olduğu bu iki fotoğraf bölümünün iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve ihtiyacı olan fotoğraf bölümü öğrencilerine karşılıksız burs imkanı sağlamak maksadıyla kullanılmalıdır. Sonraki ve en büyük hedef ise Prof. Dr. Sabit Kalfagil adına bir vakıf kurmak ve yaşatmak olmalıdır.

Konuyla ilgili tüm kurum ve kuruluşları göreve davet ediyor, en kısa sürede durumu netliğe kavuşturmalarını önemle istirham ediyorum.

Bilgilerinize

Bugün Cenk imzanı bekliyor!

Cenk Pekcanattı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Profesör Sabit Kalfagil'in Fotoğraf Arşivinin Akibeti Ne Olacak?». Cenk ve imza atan diğer 265 kişiye katıl.