Petition Closed
Petitioning Koç Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ümran İnan and 1 other
1 response

Tam Burslu Olmayan Öğrencilerden Aldıkları Ek Dersler İçin Para Alınmasın

Koç Üniversitesi yeni başlattığı uygulamayla artık tam burslu olmayan öğrencilerden aldıkları fazladan derslerden para alarak, başta vaat ettiği burada "okulu erken bitirebilirsiniz", "burada çift anadal yapmak kolaydır", "kaldığınız veya bıraktığınız dersleri kolayca yeniden alabilirsiniz" şeklinde verdiği vaatleri tutmamıştır. Ayrıca öğrencilere ve velilere başta verdiği eğitim ücretinin artış koşullarını ve sözleşme sonucu vaat etmiş oldukları ders alma imkanlarını sağlamamıştır.

Bu yeni uygulama sonucu;

1.Hazırlık süresi uzadıktan sonra zararını telafi etmek amacıyla fazladan ders alan öğrenciler, ek ders için ücret ödemek zorunda kalacak.

2.Artık öğrenciler fazladan birşey öğrenmek veya uzmanlaşmak istediği alanlarda ders almak istemeyecekler.

3.Aileler ücretin artmaması için ek ders almamaları veya kalmamaları için baskı yaparak, öğrenciler üstünde baskı oluşturabilecektir.

Koç Üniversitesi'nin herşeyi para olarak gören bir kurum olması, var olan kurum imajına da zarar vereceği ve öğrenciler üstünde net bir zarar oluşturacağı için değişmesi gerekmektedir.

Saygılarımla,
Mertkan TORUN