Vila prezidențială de la Condrița TREBUIE tranformată în centru de plasament pentru FEMEI

Vila prezidențială de la Condrița TREBUIE tranformată în centru de plasament pentru FEMEI

0 have signed. Let’s get to 1,000!
At 1,000 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Constanta Dohotaru started this petition to Președinta Republicii Moldova Maia Sandu

Vila prezidențială de la Condrița TREBUIE tranformată în centru de plasament pentru FEMEI - semnează petiția!

Mai exact, pentru femei victime ale violenței sau hărțuirii domestice - un centru de plasament temporar a femeilor cu copii săi. Conform unor date 73% din femeile Moldovei sunt supuse cel puțin unei forme de violență din partea partenerului intim.

Această vilă, ar putea adăposti ZECI de femei, acum, pe timp de PANDEMIE, când multe alte centre de plasament sunt în carantină și nu pot să le adăpostească. Dar prinse între patru pereți cu agresorul, în izolare domestică, cazurile de agresiune asupra femeilor exploadează, iar apelurile la Telefonul de Îndredere de la Centrul Internațional „La Strada Moldova” - 0 8008 8008, au crescut cu 35%!

În mijlocul Codrilor, având în grijă sau priajmă aer, liniște, femeile se vor putea simți siguranță fizică / emoțională / psihologică / pandemică. Din presă putem afla că 'pe teritoriul vilei cresc păsări, existând chiar și un incubator pentru a scoate pui, o seră pentru legume cu sistem propriu de irigare, stupi de albini și o livadă', deci femeile ar putea crea o comunitate autosuficientă care poate deveni o afacere socială, sprijinită de stat.

Scriu asta în contextul celor 16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen și cu ocazia intrării în curând în funcție a Președintei Maia Sandu. Pot, cu drag, merge în vizită de cercetare și participa la adaptarea spațiilor pentru necesitățile și confortul viitoarelor locatare. 

Ar fi util și un PAS important, după atâția zeci de ani de misoginism, sexism, violență, tăcere din partea autorităților și a partidului aflat la putere.

Vila prezidențială de la Condrița costă statul peste 1.000.000 (un milion de lei) pe an și este 'situată la o distanta de 35 de kilometri de capitala, se indinde pe o suprafata de peste 500 de hectare.'

sursa colaj: agora.md

#16DaysOfActivism #16daysofactivism2020

 

0 have signed. Let’s get to 1,000!
At 1,000 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!