POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI 2018 PMYO BARAJ PUANİ REVİZE TALEBİ

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Sayın Yetkililerimiz ;

Bizler 2018-2019 eğitim öğretim yılı kapsamında Polis Meslek Yüksek Okulları adaylarıyız. An itibari ile, 30.06.2018 tarihinde ÖSYM tarafından yapılan TYT(Temel Yeterlilik Testi) sınavına girmis bulunmaktayız. Sınavımız yeni bir sistem olduğu için bu sistemin acemiliği üzerimizden geçmiş olup çeşitli sorunlarla karşılaşmış haldeyiz. Kısaca bir kaç örnek verilmesi gerekirse ; Sayısal(MF) . Sozel (TS) gibi 6 adet, öğrencinin ders alanına olan yetegine göre puanlama kalkıp tek bir puanlama sistemi gelmiştir. Sözel alanlara yetenekli adaylar sayısal, sayısal yetenekli adaylar ise sözel alan soruları çözme mecburiyetinde kalmıştır. Soru sayısı düşürülerek puan almak zorlaştırılmıştır. Alışıla gelmiş soru tarzlarına aykırı sorular ile hazırlanan bir sınav ile karşı karşıya kalınılmıştır. Sayın Devlet Büyüklerimiz; yukarıda belirtmiş olduğumuz örnekler yalnızca bir kaç kısa madde olup 2018 PMYO adaylarının misliyle sistemden kaynaklı mağduriyetler yaşadığı aşikardır. Adaylar olarak İlgili Makam Yetkililerinden isteğimiz PMYO Baraj puanının hatrı sayılır şekilde düşmesidir. Düşürülmesi hususundaki bu istediğimiz bireysel değil Türk Devletine gerçekten yararlı olacak adayların sistem değişimi ve sınavın azizliği yüzünden Mülakat Komisyonunun karşısına dahi çıkamamasındandır. Puan nedeniyle hayatını Vatana adamaya karar veren adaylarımızın mülakata dahi geçememesi çok acı bir durumdur. Yüce Türk Teşkilatı adaylar arasından teşkilatı en iyi şekilde temsil edip, vatanını, bayrağını en iyi şekilde temsil edecek olan adaylarını mülakatta tespit edeceği şüphesizdir.

Yetkililere ithafen, PMYO puanının

235 - 240 'a düşürülmesini adaylar olarak;

Arz Ederiz

2018 Polis Meslek Yüksek Okulu Adayları

Bugün Polis Adayları imzanı bekliyor!

Polis Adayları bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «polisakademisi@pa.edu.tr: POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI 2018 PMYO BARAJ PUANİ REVİZE TALEBİ». Polis Adayları ve imza atan diğer 3.307 kişiye katıl.