Kampanya Kapatıldı

Polislik için bayanlarda boy sınırı 1.60 cm olsun

Bu kampanya 793 destekçiye ulaştı

''Emniyet Teşkilatına güvenlik alanında dünyadaki gelişmeleri yakından takip edebilecek, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamada yeterli donanıma sahip, yüksek verimlilik seviyesinde çalışan ve çalıştırabilen amir ve memur yetiştirmek, ulusal alanda güvenlik hizmetinin gelişmesine ve kalkınmasına destek olmak, yurt içi ve yurt dışı kurumlarla işbirliği yapmak suretiyle evrensel ve çağdaş gelişmeye katkıda bulunmaktır.'' polis akademisinin resmi sitesinde yayınlanan MİSYON başlığı altında ki bu yazıyı sizlere hatırlatarak; burada belirtmiş olduğunuz amaçların boy ile değil kişilik ve karakteristik özelliklerin güçlü ve kuvvetli olmasıyla edinebileceğini savunuyorum. Bir toplumda huzur ve güvenliği sağlamak veya insan hak ve özgürlüklerine saygı duymak boy ile alakalı değildir. Bayanlarda boy ortalamasının 1.61 olduğu Türkiye de neden 1.62 sınır olarak kabul ediliyor ? Benim gibi bu mesleği canı gönülden yapmak isteyen bayan kardeşlerim için ve yaklaşık 9 yıldır sırf polis olabilmek ve o üniformayı giyebilmek adına sabırla polislik boy sınırı değiştirilmesini bekleyen kendim adına boy sınırının; en azından Türkiye standartları baz alınarak 1.60 e düşürülmesini tarafınızdan saygıyla arz ederim.

Bugün yasemin imzanı bekliyor!

yasemin özek bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «polis Akademisi: Polislik için bayanlarda boy sınırı 1.60 cm olsun». yasemin ve imza atan diğer 792 kişiye katıl.