Polis Özel Harekat Parkur Süresinin Arttırılmasını Arz Ediyoruz.

Sayın Yetkililerimiz;

Son olarak 15 Temmuz darbe kalkışmasında destansı bir mücadele veren ve vatan sevdalısı gençlerin ilgi odağı olan Polis Özel Harekat (PÖH) teşkilatına personel alımı hususunda ve OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmündeki 671 sayılı Kararname ile yapılan değişiklikler hepimizi heyecanlandırmıştır. Binlerce Vatan, Millet, Bayrak sevdalısı olan gençleri umutlandıran sınavsız lise mezunu Polis Özel Harekat alımında bizlere sunmuş olduğunuz kolaylığa Türk gençleri olarak 285.000 rekor başvuru yaparak hep birlikte gurur verici tabloyla karşılaştık.

Polis Akademisi'nin Polis Özel Harekat fiziki yeterlilik sınavı için yayınlamış olduğu parkuru, Polis Özel Harekat adayları olarak 50 saniye ve daha kısa sürede tamamlayamadık. Sosyal medyadan edindiğimiz bilgiler sonucunda ve sınava girdiğimiz Pomem okullarında ortalama her 20 kişiden 1 kişi 50 saniye ve daha kısa sürede tamamlayıp başarılı oluyor. Başarısız olma nedenlerimiz ise geçmiş dönemlerde uygulanan parkurların üzerine ek olarak 3 engel etabı (paralel bar, denge tahtası, 5 barfiks) eklenmesi ve bu 3 engel etabına sadece 2 saniye süre verilmesidir. Güç gerektirmeyen sadece hıza dayalı bir parkur olmasından dolayı vücudu ağır basan adaylara saniye yetersiz kaldı ve çoğu Pomem'de zemin kayıyor ve saniyelerle yarıştığımız parkurda ayakta durmakta güçlük çektik. Parkur esnasında yaşadığımız en ufak bir talihsizlik, kayma ve düşme gibi durumlarda toplamda bulunan 9 engel etabını 50 saniye içerisinde bitirmek mümkün olmuyor.

Fiziki yeterlilik sınavının zorluğu ve sürenin yetersiz oluşundan dolayı başarı oranı beklenenin altında kaldı. Bu sebepden mülakatların ilerleyen dönemlerinde sınava katılan adaylara tölerans gösterilip parkurun nizami tamamlanmasına dikkat edilmedi ve cezalar görmezden gelindi. Parkuru nizami tamamlayıp en ufak hatadan ceza alarak elenen adayları olarak böyle bir haksızlığa uğramak ve adaletsizlikle karşılaşmak bizleri hayal kırıklığına uğrattı.

Büyük heyecanla beklediğimiz fiziki yeterlilik sınavının en ufak bir talihsizlik kabul etmemesi, güç gerektirmeyen sadece hıza dayalı olması, zeminin kayması ve haksızlığa uğrayıp adaletsizlikle sonuçlanması bizleri hayal kırıklığına ve hüsrana uğrattı. Fiziki yeterlilik sınavı talihsizlikle sonuçlanan adaylar olarak son süre sınırı olan 50 saniyenin 58 saniye olmasını bu kutlu dava yolunda şehadet şerbetini içmeye hazır olan gençler olarak sözlü mülakata katılma şansının bize de verilmesini arz ediyoruz.

Görmeniz gereken nice Ömer HALİSDEMİR'ler saniyelerle elendi. Bu kutlu, asil, şerefli ve gönüllülük esası isteyen göreve sadece gözlüğü, üniforması, havası için girenler oldu ve başarılı olup sözlü mülakata katılmaya hak kazandı. Gönüllülük esası isteyen asil görevde sürenin 58 saniye olmasını ve sözlü mülakattaki müdürlerimizin bu görevi laikiyle yerine getirebilicek olan daha çok aday içerisinden Polis Özel Harekat seçmesini bize de sözlü mülakata katılma şansının verilmesini arz ediyoruz.

Duamız Dua Davamız Dava Sevdamız Sevda Yolumuz Yol Sözümüzde Söz olsun And olsun artık hakkın vaad ettiği günlerin doğması için elimizden geleni yapmaya. Vatan için Bayrak için Dava için bu yola baş koyanların hayalleri belli saniyelerle yıkılmasın.

Bu şerefli ve asil göreve katılabilmemiz için ilgili karar mercilerinin bilgilerine saygılarımızla sunar gereğinin yapılmasını arz ediyoruz.

This petition will be delivered to:
  • Sayın Recep Tayyip Erdoğan
  • Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
  • bakanlık müşavirliği
  • Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
  • Ankara özel harekat şube müdürlüğü
  • MHP Milletvekili Sayın Arzu ERDEM
  • Sayın Melih Gökçek
    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı
  • Sayın Devlet BAHÇELİ
    Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı

Oğuzhan Demirel started this petition with a single signature, and now has 12,760 supporters. Start a petition today to change something you care about.