Kampanya Kapatıldı

Polikistik böbrek hastalığı için dünya da ki ilk ilaç...

Bu kampanya 2.076 destekçiye ulaştı

Dünya da yılda yüzbinlerce insan polikistik böbrek hastalığı ve buna bağlı diğer organ yetmezliğinden hayatını kaybediyor... Özellikle ülkemizde organ bağışçısı oldukça az ve polikistik böbrek hastası oldukça fazla... Bu hastalığın Dünya tıp tarihinde bir tedavisi geçtiğimiz günlere kadar yoktu. Tek tedavi böbrek nakli idi ve verici çok az olduğu için hayatını kaybeden insanların sayısı her yıl daha da artıyor. Geçtiğimiz aylarda Japonya polikistik böbrek hastalığının ilerlemesini durduracak bir ilaç geliştirdi  ve bu ilaç ülkemizde de satılmaya başlandı fakat Sigorta kapsamına alınmadığı için hastalar bu ilacı kullanamıyor çünkü bir kutusu 2000 TL ve bu ilacı ömür boyu kullanmaları gerekiyor. Sağlık Bakanlığımıza Duyurudur.  Bu ilacın hastalar için geç olmadan sigorta kapsamına alınmasını istiyoruz.

Bugün N imzanı bekliyor!

N A bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Polikistik böbrek hastalığı için dünya da ki ilk ilaç...». N ve imza atan diğer 2.075 kişiye katıl.