!הסר את ויטנברג חזירת היהודים (Hebrew)

0 have signed. Let’s get to 10,000!

בעיר ויטנברג שבגרמניה מופיע פסל קיר של חזירה-יהודית משנת 1305, על חזית הכנסייה העירונית, שם מרטין לותר עצמו היה דורש. התמונה מגלה רב מסתכל תחת זנב החזירה, ויהודים אחרים יונקים ממנה. ישנה כתובת "רבנו שם המפורש", מתוך לעג לאי ביטוי של שם השם. זהו פסל אחד מרבים שנותרו ברחבי גרמניה.

בספר "בשם המפורש" (1543) לותר מתייחס לפסל החזירה בויטנברג בתיאור אנטישמיות, ואף מוסיף לומר שהרב מסתכל אל תוך החזירה בתלמוד שם:

"כאן בכנסייה שלנו בויטנברג נחרטה חזירה באבן. חזירים צעירים עם יהודים שוכבים מתחתה ויונקים. מאחוריה רב נשען ומרים לה את הרגל הימנית; הוא מחזיק מעלה את זנבה ומסתכל אל תוכה בתלמוד, כאילו קורא דבר משמעותי ומרשים, ומשם ודאי לקוח עניין השם המפורש."

פסל זה עוד נוכח ומעליב את העם היהודי ואת אמונתם. יש להסיר את הפסל הזה כך שלא יוצג בציבור על גבי כנסייה. אם לא יסירו את הפסל, היהודים ימשיכו לחוות את כוחה של האנטישמיות בתמונה מעליבה זו, וחששותיהם הגדולים מפני טיבה של האמונה הנוצרית יתגלו כנכונים. אם הכנסייה באמת חוזרת בה על תמונות מסוג זה, עליה לנקוט צעדים להסירן ממקומותיהן הגלוים.

הפסל מהווה לא רק עלבון ליהודים אלא גם תמונת גסות בכלל, בהראותה יהודים יונקים מחזירה ומניחים את ידיהם על אחוריה. בזיון להציג דבר כזה במקום תפילה של נוצרים, מקום שאמור להיות מכובד ומקודש.

ויטנברג חזירת היהודים ממשיכים להעליב כמו ציור חזק ואמיצות דברי שטנה ואנטישמיות. הניסיון להתמודד עם זה על ידי צבת הסבר לוח הנצחה מתחת הפסל בשנת 1988 על ידי הפסל וילנד Schmiedel מתחתיו אינו מספיק.

מדינות ההסבר:
"השם האמיתי של אלוהים, Mphoras Chem Ha המושמץ אשר יהודים הרבה לפני הנצרות נחשבה כמעט להלל קדושים, השם הזה מת עם שישה מיליון יהודים, מתחת לשלט של הצלב."

אנו מעריכים את העובדה כי הכנסייה החליטה לעשות משהו כדי להסביר ולהביע חרטה, אבל לא מאמינים שאלוקים נספה בשואה, וזה שוב פגם בשימוש בשם האל.

שנת 2017 תציין 500 שנים לפריצת הרפורמציה הפרוטסטנטית בידי מרטין לותר, והגיע הזמן להסיר את הפסל הנורא. במקומו אפשר לעצב תמונה אשר משבחת את אלוהי ישראל, מכבדת את העם היהודי ושומרת על כבודם של מתפללים נוצרים. נשים קץ לתמונה שהיא בזויה, גסה, מעליבה, שפלה, כופרת ואנטישמית.

למידע נוסף נא ללחוץ כאן לצפות במצגת של 10 דקות;

לחילופין, ניתן ללחוץ כאן ולצפות במצגת באורך שעה אחת.

הנכם מתבקשים לחתום על העצומה!

לפרטים נוספים וכן לתמוך בקמפיין
 אנא צור קשר

removejudensau1@gmail.com

אנא הפיצו את העתירה

Today: Wittenberg Judensau campaign other languages is counting on you

Wittenberg Judensau campaign other languages needs your help with “Pfarrer Dr. Johannes Block: הנכם מתבקשים לחתום על העצומה! (Hebrew)”. Join Wittenberg Judensau campaign other languages and 9,571 supporters today.