Petición cerrada

Parlament Europeu: Acabem ja amb l'opacitat dels lobbies i les portes giratòries!

Esta petición ha conseguido 109.861 firmas


Hi ha més "lobbies" - o grups de pressió - a Brussel·les que a qualsevol capital europea. Els escàndols recents han generat una manca de confiança de part dels ciutadans sobre la independència de certs polítics europeus, per exemple: les portes giratòries de José Manuel Barroso, que abans era President de la Comissió Europea però ara es passa a treballar per a Goldman Sachs, o l'empresa radicada en un paradís fiscal que l’excomissària Neelie Kroes mai ha declarat. Ara que l'extrema dreta es mobilitza en contra del projecte europeu, els poders democràtics han d’estar a l’alçada per recuperar la confiança de la població, i de manera urgent.

Ara mateix, tenim l'oportunitat d'aconseguir una major transparència dels lobbies i de posar en marxa regles clares per acabar amb als conflictes d'interessos al Parlament Europeu. Durant les properes setmanes, els membres del Parlament Europeu començaran a negociar per implementar noves regles sobre la transparència i la integritat, inclosa una reforma del codi ètic dels eurodiputats i eurodiputades. No obstant això, fins ara el PP europeu (PPE), els Socialistes (S & D) i els Liberals (ALDE) s'han oposat a la transparència dels lobbies, bloquejant les nostres propostes de reforma. Amb aquesta petició volem que s'ho pensin dues vegades.

Només podem recuperar la confiança de les persones si els polítics aproven regles més robustes i contundents sobre el comportament ètic, i se sotmeten a elles. L'objectiu de les regles ètiques ha de ser que els polítics només treballen per defensar l'interès públic i el bé comú. Com eurodiputats i activistes de la transparència dels lobbies des de fa temps, exigim el següent:

1. Que la transparència dels lobbies sigui obligatòria. Els eurodiputats i eurodiputades només s'haurien de reunir amb els lobbies que es registrin en el registre de transparència europeu. La norma havia de ser: "Si no està inscrit, no hi haurà reunió".

2. Que s'acabi amb les portes giratòries. Els membres del Parlament Europeu reben indemnitzacions durant entre 6 i 24 mesos després de deixar el càrrec. Està clar que durant aquest període no haurien de poder treballar per a cap lobby. També haurien d'estar sota l'obligació d'informar al Parlament Europeu sobre els seus llocs de treball, per si pogués existir algun conflicte d'interès.

3. Que es sancioni els eurodiputats i eurodiputades que violin les regles sobre el comportament ètic. Qui no declari els seus possibles conflictes d'interès o que violin les regles sobre la transparència i l'ètica haurien de ser sancionats i multats.Hoy: Ernes Urtasun, Ernest Maragall y Floren Marcellesi cuenta con tu ayuda

Ernes Urtasun, Ernest Maragall y Floren Marcellesi - necesita tu ayuda con esta petición «Parlament Europeu: Acabem ja amb l'opacitat dels lobbies i les portes giratòries!». Únete a Ernes Urtasun, Ernest Maragall y Floren Marcellesi y 109.860 personas que ya han firmado.