Paketlenmiş gıdalarda kanserojen palm yağı kullanılmasın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Çok severek yediğimiz çikolata, bisküvi, kraker gibi paketlenmiş gıdaların sağlıksız bir çok maddesi olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu maddelerden en sağlıksız olanları arasında ise palm yağı geliyor. Kolestrol içermemesine karşın Kanserojen etkisinin çok fazla oldu aşikar. Zararlı bulduğumuz ayçiçek yağı içerisindeki doymuş yağ asidi oranı %7 iken palm yağında bu oran %44,3. Üstelik insan kalbine, damarlarına verdiği zararla bitmiyor.

Günümüzde yağmur ormanlarının tahribatında en büyük sebeplerinden biri olarak palmiye yağı üretimi gösteriliyor. Çünkü palmiye ağacının yetişmesi için geniş alanlara ihtiyaç vardır. Bu sebeple yetiştirilmek istendiği yerlerde yer açabilmek adına ciddi boyutta ağaç ve orman tahribatı, yerli halkın yaşam haklarına suistimal etme, hayvanlara zarar verilmesi gibi durumlarla karşı karşıya kalınabiliyor. İnternette çok daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Bu kadar doğaya ve insana zarar veren bir maddeyi geleceğimiz olan çocuklarımızın paket gıdalar halinde tüketmesine ve fotoğraftaki sevimli türün ve daha bir çok canlının yok olmasına göz yummak insanlık suçudur.

Bugün Ceren imzanı bekliyor!

Ceren Koca bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Paketlenmiş gıdalarda kanserojen palm yağı kullanılmasın». Ceren ve imza atan diğer 288 kişiye katıl.