Doğrulanmış başarı

Paşabahçe Vapuru Kurtarılsın, Tarihi Değerimiz Yaşatılsın.

Bu kampanya 6.374 destekçi ile değişim yarattı!

Paşabahçe Vapuru'nun 4 Kasım 2019 tarihinde 273 bin liraya açık teklif usulüyle satışı ve sökümü yapılacak.

Paşabahçe Vapuru İstanbul’un hatırası, hafızası değeridir. Aynı Haydarpaşa ve Sirkeci Garı gibi. Bu ihaleye Şehir Hatları girmeli ve Paşabahçe Vapuru'nu tekrar İstanbul'a kazandırmalı. İstanbul'un en güzel vapurlarından Paşabahçe, Beykoz Belediyesi'nin önünde çürümeye terk edilmiş olarak son günlerini yaşıyor. Şehir Hatları İşletmesinin envanterinden çıkardığı Paşabahçe Vapuru’na bakmaya ve yenilemeye Beykoz Belediyesi'nin gücü yetmiyordu. Şimdi İstanbul Liman Başkanlığı vapuru açık teklifle satışa çıkardı. Paşabahçe'den kurtulunmaya çalışılıyor. 2017 Temmuz ayında başlattığımız imza kampanyası ile şimdiye kadar 3800 imza topladık. İki yılda sosyal medya başta olmak üzere yüzlerce Paşabahçe için haber yapıldı. Yunan medyasının bile ilgi gösterip kendi kamuoyuna hikâyesini yansıttığı Paşabahçe Vapuru'na bütün İstanbullular sahip çıkmalı. Bu şehre yıllarca hizmet etmiş, böyle mazisi olan bir vapuru kaderine terk edip sonra da hurda için satışa çıkarmak kabul edilemez. Haydarpaşa ve Sirkeci Garı neyse Paşabahçe İstanbul için aynıdır bir tarihidir.

Seferlere çıkarılmalı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Şehir Hatları İşletmesi Paşabahçe Vapuru'nu yüzdürmek ve İstanbullulara kazandırmak amacıyla tekrar  bünyesine almalı, eskisine uygun restore etmeli, İstanbulluların hizmetine normal seferlere çıkarılmalıdır.

Amiral Gemisi

Çünkü Paşabahçe Vapuru, Şehir Hatları İşletmesinin Amiral Gemisidir. İstanbul’un hafızasıdır. Çünkü Paşabahçe Vapuru’nun Beykoz İskelesinde çürümesini görmek İstanbul’un deniz ulaşımının güvenini sarsar. 1830’lu yıllarda Şirket-i Hayriye ile birlikte sandaldan vapura geçen bir vizyon İstanbul’un ulaşımını motorlara bırakmamalı. Bunun için Paşabahçe Vapuru’nun tekrar hizmete sokulması denizlerde yüzmesi, iskelelerde görülmesi, Şehir Hatları İşletmesinin moral gücünü eskisi gibi sağlayacaktır. Şehir Hatları İşletmesinin vapurlara dönme isteğinin bir göstergesi olacaktır.

Kısaca Paşabahçe Vapuru Şehir Hatları İşletmesinin amiral gemisidir. Vapur tekrar onarılarak hizmet alınmalıdır. İmza kampanyamızı dikkatinize sunarak bu isteğin yerine getirilmesini talep ve arz ederim.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Saygılarımla

Adil Bali

Bugün Adil imzanı bekliyor!

Adil Bali bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Paşabahçe vapuru kurtarılsın, tarihi değerimiz yaşatılsın. @ekrem_imamoglu @ibbBeyazmasa @sehir_hatlari». Adil ve imza atan diğer 6.373 kişiye katıl.