Kampanyanın muhatabı: Avrupa insan hakları mahkemesi

Ozan ve tüm otizmli çocukların eğitim hakkı için AİHM’E sesleniyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 300.000.

Ben bir otizmli annesiyim. Sizlerden sadece 1-2 dakikanızı ayırıp, otizmli tüm çocukların eğitim hakkı için yıllardır süren hukuki mücadelemize imzanızla destek olmanızı rica ediyorum.

Biz, yıllardır okullara kabul edilmeyen çocuklarımızla, yetersiz eğitim saatleri ve eğitimci bulamama gibi çok temel sorunlarla mücadele ediyoruz. Oğlum Ozan’ı 5 yıl önce otizmli olduğu için kabul etmeyen özel okulla ilgili açtığımız ‘ayrımcılık davası’ 5. yılına girdi. Ülkemizde bu konuya dair hiçbir çözüm getirilemedi.

Durum acil, çünkü zaman akıp gidiyor, çocuklarımız büyüyor deyip mücadelemizi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıdık. Ancak 4 senedir AİHM’de bekleyen dosyamız hala sonuçlanmadı!

Uygun bir eğitim almadan geçen kayıp yıllarımızı kimse bize geri veremiyor. Belli yaşlarda almaları gerekenler eksik kaldığında, pek çok çocuğun durumu her geçen yıl zorlaşıyor.

Ülkemizdeki otizmli çocukların yüz binlercesi hala uygun eğitimden yoksun, pek çokları evinden dahi çıkamıyor, sosyal alanlara kabul edilmiyor, okullara alınmıyor, yetkin ve tecrübeli eğitimci bulmak mümkün olmadığından durumları giderek ağırlaşıyor.

Üstelik bizlerin hayatı bir gün bitecek. Her gece ‘ya bizden sonra onlar ne olacak?’ sorusu ile uykularımız kaçıyor.

Ozan’ın ve on binlerce otizmli çocuğun, ailenin sadece eğitim hakkı için değil, yaşam hakkı için AİHM’in artık karar vermesini istiyoruz. Lütfen sesimizi duyurmamız için imzanızla yanımızda olun!

Bu kampanyanın teslim edileceği kurum:
  • Avrupa insan hakları mahkemesi

SEDEF ERKEN bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 287.693 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün SEDEF imzanı bekliyor!

SEDEF ERKEN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ozan ve tüm otizmli çocukların eğitimi için; AİHM cevap ver! @ECHR_HUDOC». SEDEF ve imza atan diğer 287.692 kişiye katıl.