Ozan ve tüm otizmli çocukların eğitim hakkı için Sn.Cumhurbaşkanı'na sesleniyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.000.

Ben bir otizmli annesiyim. Sizden sadece 1-2 dakikanızı ayırıp, otizmli tüm çocukların eğitim hakkı için yıllardır süren mücadelemize destek olmanızı rica ediyorum. Biz, yıllardır okullara kabul edilmeyen çocuklarımızla, yetersiz eğitim saatleri ve eğitimci bulamama gibi çok temel sorunlarla mücadele ediyoruz. Ömrümüz sonlandığında çocuklarımızın akıbetinin ne olacağına dair ciddi endişeler taşıyoruz.

Durum acil, çünkü zaman akıp gidiyor, çocuklarımız büyüyor. Uygun bir eğitim almadan geçen kayıp yıllarımızı kimse bize geri veremiyor. Belli yaşlarda almaları gerekenler eksik kaldığında, pek çok çocuğun durumu her geçen yıl zorlaşıyor, ağırlaşıyor.

Ülkemizdeki otizmli çocukların yüz binlercesi hala uygun eğitimden yoksun, pek çokları evinden dahi çıkamıyor, sosyal alanlara kabul edilmiyor, okullara alınmıyor, yetkin ve tecrübeli eğitimci bulmak mümkün olmadığından durumları giderek kötüleşiyor. Üstelik bizlerin hayatı bir gün bitecek. Her gece ‘ya bizden sonra onlar ne olacak?’ sorusu ile uykularımız kaçıyor.

Cumhurbaşkanı'mız Sn.Recep Tayyip Erdoğan'ın konuya olan hassasiyetini biliyoruz. Zira kendisi Başbakan olduğu dönemde 2 Nisan 2013 tarihindeki konuşmasında kürsüden otizmli çocuklarımızın sesini bizzat duyurmuş, bu konuyu ülkenin en yüksek makamında dile getirmiş ve çözümleri arkasında olduğunu ifade eden ilk Başbakan'ı olmuştu.

Ülkemizin Cumhurbaşkanı olarak çocuklarımızın haklarının temin edilmesi için gerekli çalışmaları hızlandıracağını biliyoruz. 50 yıldır ihmal edilen bu sorunlara çözüm için gerekenleri yapacağına inancımız tam. Bürokrasiyi aşıp sesimizi kendisine ulaştırmak istiyoruz.

Ozan’ın ve yüz binlerce otizmli çocuğun, ailenin sadece eğitim hakkı için değil, yaşam hakkı için sesimizi Cumhurbaşkanı Sn.Recep Tayyip Erdoğan'a duyurmak istiyoruz. Lütfen sesimizi duyurmamız için imzanızla yanımızda olun!

Bugün SEDEF imzanı bekliyor!

SEDEF ERKEN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ozan ve tüm otizmli çocukların eğitimi için». SEDEF ve imza atan diğer 307.556 kişiye katıl.