Ozan ve tüm otizmlilerin eğitim hakkı için yanımızda olun...

Ben bir otizmli annesiyim. Sizlerden sadece 1-2 dakikanızı ayırıp, kampanyayı imzalayıp paylaşarak tüm otizmliler ve ailelerine destek olmanızı rica ediyorum.

Biz aileler okullara kabul edilmeyen çocuklarımızla, yetersiz eğitim saatleri ve eğitimci bulamama gibi çok temel sorunlarla baş başayız. Oğlumuzu kabul etmeyen özel okulla ilgili açtığımız ‘ayrımcılık davası’ 5. yılına girdi. Ülkemizde konumuza hiçbir çözüm getirilemedi.

Durum acil, çünkü zaman akıp gidiyor, çocuklarımız büyüyor, ihtiyaçları artıyor. Uygun bir eğitim almadan geçen kayıp yıllarımızı kimse bize geri veremiyor. Belli yaşlarda almaları gerekenler eksik kaldığında, pek çok çocuğun durumu her geçen yıl zorlaşıyor.

Ülkemizdeki otizmli çocukların yüz binlercesi hala uygun eğitimden yoksun, pek çokları evinden dahi çıkamıyor, sosyal alanlara kabul edilmiyor, okullara alınmıyor, yetkin ve tecrübeli eğitimci bulmak mümkün olmadığından durumları giderek ağırlaşıyor.

Üstelik bizlerin hayatı bir gün bitecek. Her gece ‘ya bizden sonra onlar ne olacak?’ sorusu ile uykularımız kaçıyor.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la bundan 3 yıl önce, Başbakan olduğunu dönemde Otizm Eylem Planı konusundaki ilk adımları attığı gün tanışmıştık. O gün bize ‘siz çalışmaya devam edin, bu konuyu mutlaka çözeceğiz’ demişti. Bu bizim için önemli bir umuttu. Son 3 yıldır maalesef Otizm Eylem Planı bir taslak olarak kaldı ve gerekli çözümler geliştirilemedi.

Sizlerden ricam, kampanyamızı imzalayıp paylaşarak sesimizi Cumhurbaşkanı’na ulaştırmamıza yardım etmeniz ve verdiği sözü hatırlatmanız.

Lütfen artık biri sesimizi duysun, Allah aşkına.

This petition will be delivered to:
  • Cumhurbaşkanı
    Recep Tayyip Erdoğan

SEDEF ERKEN started this petition with a single signature, and now has 253,845 supporters. Start a petition today to change something you care about.