Otistik Kardeşimin Eğitim Hakkını İstiyorum

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 15.000.

7 yaşında sürekli refakate ihtiyacı olan, Halit Dağca adında OTİZMLİ bir kardeşim var. Annem ve ben dışında refakat edecek kimsesi yok. Kardeşimin haftada 8 saati geçmeyen ve rehabilitasyon merkezlerinde uygulanan özel eğitim haricinde, toplumla kaynaşmak ve kendi kendine yetebilecek hale gelmesi için her çocuğun gittiği gibi ilkokula gitmesi gerekiyor.

Sorunum şu; annem Mersin'in Tarsus ilçesinde bir ortaokulda müzik öğretmeni. Biz Mersin merkezde ikâmet ediyoruz çünkü kardeşimin tedavisi Mersin Üniversitesi Çocuk Psikiyatrisi Bölümünde uygulanıyor.

Annem her gün iki saat yol gidip geldiği ve kardeşimi de ordaki bir okula götüremediği için çok zorluk yaşıyoruz. Aile bütünlüğümüz bozuluyor. Kardeşimin sağlıklı bir eğitim alabilmesi için annemin onun yakınında bir okulda yani Mersin Merkez içi bir okulda görev alması gerekiyor.

Annem, defalarca tayin başvurusunda bulunmasına rağmen dilekçesi reddedildi. Böyle özel ilgiye ihtiyacı olan çocukların eğitimleri için daha töleranslı davranılması gerektiğini düşünüyorum.

"Her çocuk özeldir ." Benim kardeşim de çok özel bir çocuk... Desteklerinizi bekliyorum.

Bugün Bejna imzanı bekliyor!

Bejna Ucar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Otistik Kardeşimin Eğitim Hakkını İstiyorum». Bejna ve imza atan diğer 14.161 kişiye katıl.