Petshoplarda Kedi Köpek Satışının Durdurulması

İlgili yasalar çerçevesinde ülkemizdeki üretim çiftlikleri ve petshopların düzenli olarak kontrol edilmesi gerekmektedir. Fakat ülkemizde petshop vasfına sahip olabilmek için iş yeri açma belgesi ve işletme ruhsatı almış ancak mevzuata tam anlamıyla uygun hareket etmeyen birçok işletmenin olduğu bilinmektedir. Başta köpek ve kedilerin, birer köle gibi daracık kafeslere kapatıldığı, orada kötü koşullarda üremeye zorlandığı, çoğu zaman aç susuz bırakıldığı ve bakımlarının yapılmadığı birçok örnekle sabitlenmiştir.

Mevzuat gereği ticari faaliyet hakkına sahip olmakla beraber, hayvanların hayatını hiçe sayan bahse konu bu işletmelerin daha fazla kar etme amaçlarını her şeyin önünde tutarak, hayvanlara eziyet etmelerine bir son verilmesini rica ediyoruz. Biz Hayvan Severler olarak, hayvanların da yaşam haklarına saygı duyulması, onların da bu ülkenin birer vatandaşı olarak kabul edilmesini bekliyoruz. Türkiye'nin hayvanlarına, gelişmiş ülkelerdeki gibi değer verdiğini, onları koruduğunu görmek en büyük temennimiz.

Sokaklarımızda, barınaklarımızda binlerce hayvan yuva sahibi olmayı beklerken, bugün atılacak bu adım Hayvan Severler camiası tarafından takdir ve saygı ile karşılanacaktır.

Dolayısıyla, gerek kanunlar gereği, gerek insanlık gereği, petshoplarda öncelikle kedi ve köpek satışının durdurulması, bunun yerine barınaklarda bekleyen canlara hayvan sahiplenmek isteyen kişilerin yönlendirilmesi için makamlarınızca bir düzenleme yapılmasını saygılarımızla arz ediyoruz.

Seda Arığ

Haykonfed Hayvan Hakları Konfederasyonu

Marmarafed İstanbul Temsilcisi

This petition will be delivered to:
  • Orman ve Su İşleri Bakanı Sn. Veysel Eroglu
  • Orman ve Su İşleri Bakanligi
  • Ahmet Özyanik

HABIBE SEDA ARIG started this petition with a single signature, and now has 3,935 supporters. Start a petition today to change something you care about.