Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 338 destekçiye ulaştı

Öncelikle herkese selam olsun;

Hepimiz bu memleketin çocuklarıyız. Hepimiz daha iyi bir gelecekte yaşamak isteriz. Hepimiz daha rant mesleklerde, evlerde oturmak, güzel yemekler yemek isteriz. İnsanların bunlar için tercih hakkı, dili ve düşünce yeteneği olmasına karşın sokak hayvanlarının böyle bir yeteneği yok. Onlar bizim dilsiz kardeşlerimiz. Eminim ki şehrin belirli noktalarına mama ve su kapları yerleştirilirse bu dilsiz arkadaşlarımıza daha çok yardım edebileceğimiz inancındayım.

Çocuklarımızı şehir hayatında yetiştiriyor, doğa sevgisinden her yeni nesilde biraz daha uzaklaşıyoruz. Ağaçların kıymetini eskiler bilir ama yenilerin unuttuğu gibi, hayvan sevgisi de gün geçtikçe kayboluyor. Oysaki tam tersine hayvanlarla bir arada yaşamayı öğrenmeliyiz. Hiç sevmesek dahi onlara ihtiyacımız olduğunun bilincinde olmalıyız. Şöyle ki:  Osmanlı döneminde İstanbul'da sokak kedileri toplanıp bir adaya götürülüyor. Sokaklar kedilerden temizleniyor ve çok geçmeden bütün şehri fareler basıyor. Bunun ardından kediler geri getiriliyor. Bu kısa örnekte görüldüğü üzere bu hayvanlara bizim ihtiyacımız var.

Kötü, pis hayvan yoktur, bakımsız hayvan vardır. Bu mama kaplarının yerleştirilmesiyle eminim ki vicdan sahibi halkımız bu mama kaplarını boş bırakmayacaklardır. Bununla birlikte hasta hayvanlar fark edilip tedavi edilebilecektir. Sokakta çöpleri karıştıran hayvanlar görüp yol değiştirmek yerine bakımlı ve karnı tok hayvanlarla aynı ortamda yaşayabilir ve hatta onları  kendi hayvanımız belleyip sevebiliriz.

Bunun neticeleri olarak sokakta bakımsız hayvanlar yerine bakımlı ve karnı tok sevecen hayvanlar ile birlikte oluruz. Sokaklarda gece yarılarında çöpleri karıştıran hayvanlar görmez, çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılayabiliriz. Birlikte yaşar, birlikte bir şehrin bütünü oluruz.

Bu düşünceler çerçevesinde, bu projenin şehrimize ve gelecek neslimize fayda sağlayacağı düşüncesindeyim.

Örnek vermek gerekirse bu projeler İzmir ve Antalya'da faaliyete geçirilmiş projelerdir.

Bugün furkan imzanı bekliyor!

furkan zengin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Ordu'da sokak hayvanları için belirli noktalara su ve mama kapları yerleştirilmeli ...». furkan ve imza atan diğer 337 kişiye katıl.