Petitioning T.C Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Mehmet Mehdi Eker and 10 others

Olympos hayvan mezarlığı değil doğanın köyü olsun! Yetkililer göreve! @AntalyaValilik

Supporters

11 Eylül Çarşamba günü (bugün) düzenlenecek olan etkinlik ve konser bilgilerine sayfanın alt tarafındaki haberler bölümünden ulaşabilirsiniz.

----

Bu kampanya üç dilde hazırlanmıştır.

You can find English version below.

Die deutsche Version von unserer Petition ist unten angehängt.

Olympos’ta her yıl utanç verici şekilde, neredeyse gelenekselleşen hayvan zehirlemeleri bizi çok üzüyor. Doğası ve canlılarıyla tanınan Olympos’ta ‘istenmeyen’  hayvanları yok etmek yeni bir şey değil, hatta yıllardır düzenli olarak ilkbahar ve sonbahar aylarında tekrarlanıyor. Kedi ve köpek yavruları ya ölmeleri için ormana atılıyor ya da zehirli tuzaklar kuruluyor. Artık bu, hem hayvan sahipleri ve hayvan severler için  hem de köyde küçük çocuğu olanlar için tam bir kabus olmaya başladı. Sokağımızda gördüğümüz, turistlerin besleyip sevdiği bir köpeği artık görmez olduğumuzda ya da bir kedi gelmesi gerektiği halde eve dönmeyince sahiplerinin ilk aklına  gelen şey “zehir” oluyor.

Kedilerimizin, köpeklerimizin ve çocuklarımızın bu zehirlerle karşılaşması Olympos’ta yaşayanların en büyük kabusu olmuş durumda.

Biz Doğa Gemisi Derneği adına hayvan ve doğa dostlarını temsil ederek başlattığımız bu kampanya ile Antalya Olympos ören yerinin bulunduğu bölgede yıllardır devam eden ve yaptırımsız kalan hayvan katliamlarının son bulması için yetkili kurumların derhal harekete geçmesini talep ediyoruz.

En son 5 Nisan 2013 Cuma günü iki köpeğin zehirlendiği, pek çok köpeğin ise belki de sadece şans eseri hayatta kaldığı bir katliam yaşandı. Bu olay son olsun demek için çıktığımız bu yolda, olayın sorumlusu kişi, kurum ya da kuruluşların ortaya çıkarılmasını ve gerekli yaptırımların uygulanmasını hayvan hakları savunucuları olarak talep ediyoruz.

Her yaz hayvan ve doğa severlerin akın ettiği, her türlü hayvanın insanla uyum içinde yaşadığı Olympos’un, yıllardır süren bu katliam geleneğinden kurtulup hayvan sever köy olarak Akdeniz Bölgesi’ndeki diğer tatil beldelerine örnek olmasını, bu hareketin Olympos’un da dışına çıkarak tüm sokak hayvanları adına emsal sayılabilecek adımlara dönüşmesini bekliyoruz.

Hayvanlara yalnız olmadıklarını göstermek, Olympos’un bu katliamlarla varlığını sürdüremeyeceğini anlatmak ve yetkililerin bir an önce yasaları uygulayıp bu ölümlere dur demelerini sağlamak için desteğinize ihtiyacımız var.

Teşekkür ederiz,

Dostluk Gemisi Derneği

---------

We are really sorry and ashamed that every year, huge numbers of animals are being poisened and slaughtered. Besides, it became nearly a tradition. It’s not something new to exterminate the ‘unwanted’ animals in Olympos (Antalya, Turkey) where is famous for its natural beauties. In fact it is a routine repeating in every spring and autumn months. Kittens and puppies are left to forest to die or trapped with poisoned food. Those poisinings became nightmare of animal owners and animal lovers or the parents who have little children in the village. If we can’t see an animal which is usually seen around we immediately think that it could be poisoned.

That’s the biggest nightmare for our children, dogs or cats to come accross with this poison.

On behalf of Nature Ship Association we started a campaign to stop these murders with the help of the authorized people.

Two dogs have been killed by poisoning on the 5th of April 2013 recently and many of them survived thanks to their luck. We want that slaughter day be the last one and we want authorized people to find and punish the responsibles of this poisoning.

We expect and hope that Olympos, a beloved holiday destination by many people and a place where animals and humans live in harmony,  will get rid of this 'tradition' and  an become an example for the other holiday destioantions like Olympos. Because poisining animals and animal slaughter is a huge problem in all Mediterrenean coast of Turkey and we want to make a change starting with Olympos.

We need your support to show that  animals are not alone,  to prove that these murders are unacceptable and to stop them immediately.

Thank you in advance for your support.

Please share this petition after you sign to reach more support for animals.

-------

Ich beschäftige mich mit dem Thema Tierrecht und kümmere mich um das Essen, den Schutz und um die Sicherheit der Tiere.

Am 05.04.2013 hab ich erfahren das vergiftetes Futter aus der Strasse verteilt wurde. Hunde und Katzen und alle Tiere die auf der Strasse leben mit oder ohne Besitzer, sollen getötet werden. Man nimmt da auch keine Rücksicht auf die Vergiftung des Grundwassers.

Die Vergiftung der " nicht gewollten" Tiere ist nicht seit neustem so, sondern wird seit mehreren Jahren ausgeführt, besonders im Frühling und im Herbst. Hunde- und Katzenbabys werden in den Wald geschmissen oder sie werden angelockt damit sie vergiftet werden können.

Das ist für die, die ein Herz für Tiere haben, selber ein Tier besitzen oder kleine Kinder haben, der Anfang eines Albtraumes. Wenn wir auf unseren Straßen keine Touristen sehen die Hunde füttern oder liebevoll behandeln oder wenn ein Katze nicht nach Hause zurückkehrt, dann kommt den Besitzern als erstes der Gedanke, ob ihre Katze vergiftet worden ist. Für uns ist es der grösste Albtraum, dass unsere Hunde, Katzen und unsere Kinder mit dem Gift in Berührung kommen.

Ich möchte der Sache auf den Grund gehen und das Massaker stoppen und dafür sorgen das die Tiere in Sicherheit leben können. Hiermit wird das Töten von freilaufenden Tieren strengstens verboten! Ich bitte, die dafür zuständigen Behörden, ein Protokoll zu erstellen und bitte darum, dass das schnellstmöglichst in Kraft treten soll.

Falls das nicht von den zuständigen Behörden erledigt wird, sondern von irgendwelchen unbekannten Personen, dass die Tiere gequält und daraufhin getötet werden. Ich bitte sie dann , dass die Personen mit Zusammenarbeit der Polizei und mit Hilfe der Beweise an den Straßenseiten gefangen werden. Ich bitte darum, dass die Menschen in Olympos, Antalya und Umgebung aufgeklärt werden sollen, damit wir die Tragödie beenden können. Außerdem denke und hoffe ich, dass die Kinder von Morgen das alles besser hinkriegen werden. Sie werden sich mit der Umwelt anfreunden und sowas gar nicht zulassen. Da Olympos wegen seiner schönen Umwelt beliebt ist und das Einkommen hauptsächlich vom Tourismus kommt , sollten die Bewohner im Olympos dringend aufgeklärt werden.

Wenn die Touristen diese Tragödie mitbekommen sollten, würden sie wahrscheinlich Olympos nicht mehr besuchen und dies würde sich negativ auf das Einkommen in Olympos auswirken.

Es würde mich freuen wenn dieser Fall möglichst schnell bearbeitet wird und die Ergebnisse uns mitgeteilt werden.

Letter to
T.C Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Mehmet Mehdi Eker
T.C Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar
Cumhur Başkanı Abdullah Gül
and 8 others
T.C Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu
Başbakan, Türkiye Cumhuriyeti Recep Tayyip Erdoğan
MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli
AKP Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz
Yazır Köyü Muhtarı Halil Karataş
Kumluca Kaymakamı Salih Işık
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
Ben hayvan hakları ile ilgilenen, hayvan dostlarımızın beslenmesini/korunmasını/can güvenliğini gözeten bir hayvan korumacıyım.
05.04.2013 tarihinde, resimleri ilişikte ekli olan sahipli-sahipsiz kedi ve köpeklerin yol kenarlarına bırakılan zehirli yiyeceklerden zehirlenmek suretiyle öldürülmesine ve yine sahipli kedilerin kayıp olmasına dair haberi öğrenmiş bulundum. Bu gibi eylemlerin Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yaygın şekilde yapıldığı, artık mutat hale gelmiş itlaf olduğu bilinmektedir.
Olympos’da istenmeyen hayvanları yok etmek yeni bir şey değil, hatta yıllardır düzenli olarak ilkbahar ve sonbahar aylarında tekrarlanıyor. Ölmeleri için kedi ve köpek yavruları ormanlara atılıyor ya da zehirlemek için tuzaklar kuruluyor. Artık bu, hayvan sahipleri ve hayvan severler için tam bir kabus olmaya başladı. Bir köpeği artık görmez olduğumuzda ya da bir kedi eve gelmeyince sahiplerinin ilk aklına gelen şey “zehir” oluyor.
Olayların araştırılarak, söz konusu katliamların önlenmesini, bu hayvanların can güvenliğinin sağlanmasını talep ediyorum. H.K.K. md.6/1 sahipsiz hayvanların öldürülmesi kesin olarak yasaklanmış olup, H.K.K. md. 6/4 gereği sahipsiz hayvanların korunması görevi yerel yönetimler tarafından sağlanmalıdır, bu yükümlülüklere aykırı davranan yerel yönetimlere, bu ihlali gerçekleştirildiklerine dair hayvan hakları ihlali tutanağı düzenlenerek, gereğinin yapılmasını istiyorum.
Olayın araştırılması sonucunda yapılan katliamın yerel yönetim tarafından değil, bir/birkaç şahıs tarafından gerçekleştirilmiş olduğu sonucuna varılması halinde ise olayda sahipsiz hayvanlara çeşitli şahıslar tarafından eziyet edilmesi söz konusu olacağından, bu şahısların açık adresi ve kimlik bilgilerinin, yukarda belirtilen olaylarda kullanıldığı iddia edilen, yol kenarında bulunan delillerle emniyet yetkilileriyle işbirliğine gidilerek tespit edilmesini, talep ediyorum.
Ayrıca, sıklaşan katliamlar sebebiyle başta Olympos olmak üzere Antalya’da bölgesinde hayvan katliamları konusunda yerlilere ve köylülere farkındalık eğitimlerinin verilmesini, talep ediyor, geleceğin işletmecisi olan çocukların da doğa ile dost bir vizyonla yetişerek utanç verici hayvan katliamlarının hem Olympos’tan hem de benzer belde ve köylerden tamamen silineceğini düşünüyorum. Geçimini turizmden kazanan bir köy olarak Olympos’un, doğa turizmi için gelen yerli yabancı turistlerin hayvan katliamlarına şahit olmaları sonrasında maddi ve manevi olarak zorlanacağını öngörüyor, yerel halkın bu katliamları gerçekleştirmemesi ya da dahil olmaması için, ekonomik olarak karşılaşabilecekleri zorlukların da en az hayvanları korumanın önemi kadar detaylı ve etraflı olarak anlatılmasını talep ediyorum.
Dilekçemin olayın vahameti gereği bir an önce işleme konularak, sonuçları hakkında bilgilendirilmek istediğimi belirtir, gereğinin yapılmasını arz ederim.

İLİŞİK:
1. Kimliği belirli/belirsiz şahıs/şahıslar tarafından öldürülen sahipsiz köpeklerin olaya ait resimleri.

Olaylara dair görüntü ve bilgilerin linkleri