Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve 2 diğer muhatap daha

Olimpos Beydağları Milli Parkında Hidro Elektrik Santraline (HES) Hayır

Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içinde yer alan, Güney Antalya Turizm Alanı dahilinde bulunan, yüzlerce endemik bitkiye ve dünya güzeli şelalelere ev sahipliği yapan bu cennet köşesinin enerji üretimi için incitilmesi yanlıştır!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kemer Ağva Deresi Kesme Boğazı Mevkiinde HES için verdiği izni geri çekmelidir.

Antalya İli, Kemer İlçesi, Kesme Boğazı Mevkii’nde bir Nehir Tipi Hidro Elektrik Santralı (HES) yapımı gündeme gelmiştir.
Ne yazık ki bu izin verilirken, bölgemize ve ülkemize vereceği yarar – zarar muhasebesi yanlış Yapılmıştır...

Öncelikle, Kesme Boğazı Mevkii, “Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı” sınırları dahilinde yer almakta ve 1. Derece Koruma Alanı özelliği taşımaktadır. Bölge, ev sahipliği yaptığı, 32’si nadir bulunan ve yalnızca bölgede yetişen 100’ün üzerinde bitki türü; dağ keçisi – geyik – tilki gibi yine artık nadir görülen yaban hayvanı ve çok sayıda kuş türü ile, sahip olduğu koruma statüsünü fazlasıyla hak etmektedir.
Yine çok önemli bir özellik olarak: bu bölge “Güney Antalya Turizm Alanı” sınırları dahilindedir ve halihazırda tur operatörleri ve bölgede konaklayan turistler tarafından, alternatif doğa aktiviteleri amacıyla yoğun şekilde kullanılmaktadır. Bölgede, kış – bahar ayları da dahil olmak üzere yıl boyunca trekking, canyonning, doğa fotoğrafçılığı ve cip safarileri yoğun şekilde yapılmakta, bu özelliğiyle bölge, Antalya ve Kemer turizminin yalnızca yaz aylarında değil, yıl boyunca canlı kalmasına hizmet etmekte, ülkemize bu yolla önemli miktarda döviz girdisi ve turizm geliri ile, turizm sektöründe çalışan iş gücümüze yıl boyu istihdam olanağı sağlamaktadır.

Yine turizm konusu bağlamında, son yıllarda ülkemiz turizmine yadsınamaz bir canlılık kazandırmış olan Antik Likya Yolu güzergahının da bu bölgeden geçtiğini, bölge içerisinde henüz tam araştırılmamış tarihi değerlerimiz olduğunu da belirtmeliyiz.

Son olarak, bu bölge yerel halkımızın sıcak yaz günleri ve önemli kutlama günlerinde günübirlik olarak yoğun şekilde kullandığı bir rekreasyon alanı görevi görmekte, kanyonların içindeki şelaleler ve suyun binlerce – milyonlarca yılda oyup şekillendirdiği dev kayalar, hem mükemmel bir dinlenme alanı hem de ruh dinlendirici bir panorama sağlamakta, bu da bölgenin el değmemiş şekilde kalmasının önemini bir kat daha artırmaktadır.

Bu Nehir Tipi HES projesinin hayata geçirilmesi durumunda bölgemiz ve ülkemiz büyük zarara uğrayacak, telafisi mümkün olmayacaktır.

Çok geç olmadan "Kesme Boğazı Regülatörü ve HES" yapımı projesinin iptal edilmesini talep ediyorum.

Not: Kampanyayı imzaladıktan sonra sosyal medya ve mail yoluyla çevrenizdekilerle paylaşarak daha çok kişiye ulaşmasını sağlayın. Hep beraber büyüyerek müdacele verelim.

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı
    Taner Yıldız
  • Çevre ve Şehircilik Bakanı
    Erdoğan BAYRAKTAR
  • Orman ve Su İşleri Bakanı
    Veysel EROĞLU

Erdal Elginöz bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 16.749 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün Erdal imzanı bekliyor!

Erdal Elginöz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Olimpos Beydağları Milli Parkında Hidro Elektrik Santraline (HES) Hayır». Erdal ve imza atan diğer 16.748 kişiye katıl.