Kampanya Kapatıldı

ODTÜ LGBTİ Dayanışması'nın resmiyeti kabul edilsin

Bu kampanya 801 destekçiye ulaştı

ODTÜ LGBTİ Dayanışması’nın Resmiyeti Rektörlük Tarafından Kabul Edilsin!

21 yıldır ODTÜ’de cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, toplumsal cinsiyet ve LGBTİ konularında mücadele sürdürmekte olan ODTÜ LGBTİ Dayanışması defalarca yapılan başvuruya rağmen hala resmi olarak kabul edilmemektedir.

Kampüs içerisinde rastlanan homofobi, bifobi, transfobi ve heteroseksizm aslında sadece LGBTİleri değil, kampüs içerisinde yaşayan herkesi ilgilendirmektedir. Bu konuda resmi faaliyet gösterebilmek, halihazırda yaptığımız toplantıları, söyleşileri, panelleri, film gösterimlerini ve daha birçok kampüs içi yaşamı, kampüsü oluşturan herkes için yaşanabilir kılmak adına yaptığımız faaliyetleri devam ettirmek ve resmi bir topluluk olarak çok daha fazla bireye ulaşmak, maddi destek almak, kampüs içerisinde dayanışmanın mobilitesini arttırmak adına çok uzun süredir rektörlüğe başvurularda bulunuyoruz. Bu başvurular yıllardır gerek bürokratik engellerle gerekse LGBTİ haklarını yoksayarak reddedilmektedir. Bununla beraber Türkiye’deki birçok üniversitede bu konularda çalışmalar sürdüren öğrenci toplulukları ve kulüpleri resmi bir kabul görmektedir. ODTÜ LGBTİ Dayanışması uzun süredir çalışmalarını sürdürse de ODTÜ Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde resmi bir topluluk olmanın avantajları yukarıda belirttiğimiz gibi açık ve ortadadır.

Bizler imzacılar olarak ODTÜ LGBTİ Dayanışması’nın ODTÜ Rektörlüğü tarafınca resmi kabul edilmesi adına ODTÜ Rektörlüğü’ne, ODTÜ Kamuoyunu’na çağrıda bulunuyoruz.

Bugün ODTÜ LGBTİ imzanı bekliyor!

ODTÜ LGBTİ Dayanışması bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ODTÜ Rektörlüğü: ODTÜ LGBTİ Dayanışması'nın resmiyeti kabul edilsin». ODTÜ LGBTİ ve imza atan diğer 800 kişiye katıl.