ODTÜ Bisiklet Paylaşım Projesi

Kampanya Kapatıldı

ODTÜ Bisiklet Paylaşım Projesi

Bu kampanya 6.502 destekçiye ulaştı

Kampüs Bisiklet Paylaşım Projesi Nedir?

Kampüs bisiklet paylaşımı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencileri için tasarlanmış bir projedir. Projenin asıl amacı kampüs içerisindeki ulaşım imkânlarını geliştirmektir.

Proje kapsamında, her birinde 15’er bisiklet parkı ve 10’ar adet bisiklet bulunan 5 istasyon yapılması planlanmaktadır.

Öğrenciler bisikletleri istedikleri istasyondan alıp, gidecekleri yere en yakın istasyona bırakabileceklerdir.

Türkiye’de otostop gibi çok az rastlanan bir kültürün en önemli örneği olarak gösterilebilecek ODTÜ kampüsünde benzer mantaliteye sahip bir bisiklet paylaşım projesinin ne kadar pozitif karşılanacağını tahmin etmek çok zor olmayacaktır.

Bu projedeki enerji ihtiyacının solar panellerden karşılanması hedeflenmiş olup, bu şekilde yenilenebilir enerjinin önemine ve kullanılabilirliğine parmak basılacaktır. Avrupa’nın bir çok kentinde benzer sistemlerin kullanıldığı göz önüne alınırsa, ODTÜ’de başlayacak bu uygulama bu kultürün ülkemizin Başkent’inde daha kolay yayılmasını sağlayacaktır.

Proje Nasıl Çalışacak?

Yapılması planlanan istasyon noktaları aşağıda sıralanmıştır,

• A1 Giriş Kapısı,
  • A4 Giriş Kapısı,
  • Büyük Spor Salonu,
  • Merkez Mühendislik,
  • Demiray Yurtlar Bölgesi

İlk etapta talebi ve sistemin işleyişini gözlemlemek adına her istasyonda 10’ar bisiklet olacaktır. Bisikletlerin istasyonlarda yığılmaması adına part time olarak öğrenci arkadaşların görev alması düşünülmektedir. Böylece ODTÜ öğrencilerine kampüs içerisinde iş imkanı sağlamak hedeflenmektedir.

İstasyonların elektrik ihtiyacı solar paneller aracılığı ile sağlanacak, istasyonlar bisiklet park alanlarına Wi-Fi ile bağlanacaklardır.

What is Campus Bike Sharing?

Campus Bike Sharing is a project designed for Middle East Technical University students. This project mainly aims to help improve the inside campus transportation of students.
We are planning to build 5 stations, each of them having 15 bike slots and 10 bikes.

Therefore, the project is planned to begin with only 50 bikes and 5 stations.

Students will be able to use the bikes for transportation from one station to another. They do not have to wait for minibuses or spend time for hitchhiking.

This project is a sustainable energy project and we also hope to increase the amount of people using bikes in Turkey.

How does it work?

We are planning to construct 5 main stations to
• A1 Gate,
• A4 Gate,
• Main Sports Hall,
• Demiray Dormitories,
• Main Engineering,

Each station will have 15 bike slots and 10 bikes on them. The number of bikes on each station will be controlled by 2 part time workers/students and they will optimize the number of bikes in each station.

The stations will get electricity from a solar power cell and connect to bike slots with Wi-Fi connection.

In the beginning of the project, 50 bikes will be bought and 5 stations will be constructed with the required software and solar power cells. In the winter time, the bikes will be taken under maintenance. All the cost is planned to be obtained from sponsors.

So, for us to convince the University, we need your signature. If you do not want to deal with hitchhiking or high sticker costs or walking long distances, sign the campaign so this project will come true.

Bugün Youth Agency imzanı bekliyor!

Youth Agency bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ODTÜ Bisiklet Paylaşım Projesi». Youth Agency ve imza atan diğer 6.501 kişiye katıl.