Petition Closed
Petitioning oradea Ilie Bolojan and 3 others

Nu de omorare in masa a cainilor în municipiul Oradea " România

Stimaţi Domni,
am citit ca orasul Vostru era considerat o perla de civilizație, privind gestionarea populației de câini, mulţumita fostului Primar, Petru Filip, ce a pus in practica programii de sterilizare ai animalelor.

Primarul Ilie Bolojan, in schimb, ignorand rezultatele extraordinare ale programului de sterilizare derulat de SOS Dogs Oradea , ignorand argumentele logice si juridice ale FNPA, ignorand opozitia coplesitoare a unui numar impresionant de oameni (cca 300) prezenti la dezbaterea publica, ignorand stadiul de civilizatie si moralitate atins de populatia Oradei, primarul Bolojan decide sa se intoarca la metoda practicata in urma cu 10 ani, ilegala in prezent, de omorare in masa a cainilor.

DE CE?

Stimaţi Domni, din fiecare colţ al lumi, ne-am luptat până astazi ucigaşe, rușinoase și necivilizate proiectelor autorităților române: nu ne vom opri acum!

Romani insuşi ce traiesc in afara graniţelor Voastre se ruşineaza de modul cum afruntaţi chestiunea animalelor vagaboante!

Va rog sa revedeţi intenţiile Voastre, sa respectaţi propria Voastra Lege pentru protecția animalelor 9/2008, precum și, de asemenea, Codul penal român; sa ascultaţi voința rațională, logică, prospectivă și plină de compasiune de cei ce a participat la dezbaterea publica, sa continuaţi programe propuse de SOS Dogs Oradea, sa onoraţi stadiul de civilizație atins de orașul Vostru și de locuitorii săi, și sa nu cada înapoi în barbarie.

Noi toţi va vedem si speram ca veţi dori sa continuaţi a fi un exemplu pentru restul Ţarii Voastre.

In aşpetarea unui Vostru raspuns imediat şi cu speranţa ca veţi face alegerea corecta, va salut cu încredere,

In 2004 in Oradea erau cca 5000 caini, in ciuda unei campanii asidue si continue de “stricnizare” precum a recunoscut in urma cu putin timp, primarul de atunci, Petru Filip (PDL), actual deputat. Oferta unor organizatii din Anglia de a schimba programul de omorare intr-unul de sterilizare si returnare este acceptata de fostul primar Petru Filip, fara insa sa fie optimist in privinta rezultatelor. In cadrul unor intalniri oficiale care abordeaza si aceasta problema cainilor comunitari, Petru Filip devine dupa ani chiar purtatorul de cuvant si garantul unor rezultate extraordinare: sterilizarea si returnarea este singurul program care a avut succes, in Oradea de la 5000 caini in 2004, s-a ajuns la 250 caini in 2011 (reprezentanti in fapt doar de abandonurile constante din afara orasului).

Programul de gestionare a cainilor este coordonat si finantat din fonduri proprii de Robert Smith, om de afaceri englez si presedintele Fundatiei pentru Protectia Cainilor Comunitari, FPCC-SOS Dogs, din Romania . Programul de gestionare a implicat nu numai un program de capturare, sterilizare, identificare si returnare in Oradea ci si in alte localitati, secondat si de un program de educatie in scoli, iar intreg proiectul, prin modul de derulare si rezultatele lui, incluzand partea educationala, a insemnat un pas enorm spre civilizatie si un exemplu de notorietate.

Proiectul Oradea a fost implementat ca proiect pilot pentru a demonstra autoritatilor ca sterilizarea si returnarea cainilor cu si fara stapan este solutia pentru rezolvarea problemei populatiei canine comunitare. Avand in vedere ca scopul a fost atins dar si faptul ca, desi incunostintate de aceste rezultate fantastice, autoritatile statului nu au fost interesate sa rezolve problema prin aplicarea acestui program la nivel national, ci, mai mult, au sabotat constant orice tentativa de implementare a unei legislatii in acest sens, avand in vedere ca nu putea continua la nesfarsit finantarea din bugetul propriu, in urma cu doua luni Robert Smith a hotarat sa se retraga si sa puna la dispozitia primariei Oradea adapostul cu toate investitiile, echipa, logistica, dar sa ajute in continuare, cu conditia ca primaria sa continue acelasi program.

Primarul Ilie Bolojan (PNL) se arata foarte fericit si nerabdator ca primaria sa preia gestionarea cainilor.

Curand aveam sa aflam si de ce. Ignorand rezultatele extraordinare ale programului de sterilizare derulat de SOS Dogs Oradea , ignorand argumentele logice si juridice ale FNPA, ignorand opozitia coplesitoare a unui numar impresionant de oameni (cca 300) prezenti la dezbaterea publica, ignorand stadiul de civilizatie si moralitate atins de populatia Oradei, primarul Bolojan decide sa se intoarca la metoda practicata in urma cu 10 ani, ilegala in prezent, de omorare in masa a cainilor.

Binenteles un astfel de program, dovedit un esec oriunde s-a aplicat, nu va face decat sa reumple strazile cu caini la capacitatea intiala, adica din numarul ridicol de mic de 250 caini la care s-a ajuns prin eforturi mari si printr-un program organizat, sustinut si coordonat perfect, la 5000 caini, un numar care va fi atins probabil in numai 1 an.

Dintr-un oras cunoscut la nivel national ca fiind model prin eficienta dovedita a sterilizarii in masa, mentionat in plenul Parlamentului Romaniei, dat exemplu in plenul Parlamentului European unde s-a sugerat ca fiecare oras si tara sa implementeze “modelul Oradea”, Oradea se vrea transformat intr-un oras al criminalitatii, imoralitatii, ilegalitatii, cinismului evidentiind acea caracteristica a politicianului roman fara respect pentru eforturi, realizari, pentru cetateni, votanti, fara respect pentru viata, ci doar satisfacandu-si nevoile primitive de a-si impune o vointa (doar pentru simplul fapt ca vederea unui caine ii e dezagreabila) dar si din interese de alta natura.

La presiunea primarului Bolojan, in care binenteles spiritul de coalitie, in interiorul careia fiecare are interesul propriu din cauza unei afaceri proprii pe care n-o vrea clatinata, interes pentru un alt proiect HCL pe care il vrea adoptat, pentru o firma pe care o detine in oras si nu vrea s-o pierda, isi pierde mai degraba constiinta si respectul de sine pentru a face pe placul unui primar.

Astazi consiliul local Oradea a votat uciderea: 17 pentru (13 PNL+2PSD+2PDL) si 5 impotriva (UDMR).

FNPA va ataca HCLul in contecios-administrativ si va face plangere penala impotriva celor care votand o ilegalitate au incitat la nerespectarea legislatiei.

Modelul Oradea ne-a ajutat sa ne sustinem un punct de vedere evidentiindu-l intotdeauna in sustinerile noastre.

Acum Oradea, dar mai ales noi, avem nevoie sa ramana simbolul care a devenit

Va rog ajutati ca acest simbol al unui program real, civilizat de gestionare a cainilor prin sterilizare si returnare sa nu dispara in spatele unui grup de interese.

Trimiteti PROTESTELE dvs. la adresele:

DSVSA Bihor: office@dsvsa-bihor.ro

!!! Pentru oradeni: maine , miercuri, ora 10:30, Conferinta de presa a FPCC-SOS Dogs Oradea , hotel Continental

Va multumesc

Toate cele bune

Carmen Arsene

NOTA DI RIFERIMENTO, SULLE PAROLE DELLA SIGNORA CARMENE ANSENE, RAPPRESENTANTE CHE SI OPPONE STRENUAMENTE AL MASSACRO DEI RANDAGI IN ROMANIA, ASSIEME ALL'ONOREVOLE VICTOR PONTA:
TRADUZIONE DELLA NOTA:
Nel 2004 c'erano circa 5000 cani randagi in Oradea, nonostante una campagna incessante e continua di uccisioni tramite stricnina, come ammesso dal sindaco di allora, Peru Filip (PDL), attualmente deputato.
L'offerta di un'organizzazione inglese di modificare il programma da assassinio a programma di sterilizzazione fu accettata dall'ex sindaco, pur non essendo ottimista circa i risultati.
Dopo anni di sterilizzazioni, Petru Filip è diventato il portavoce garante del risutato straordinario: la sterilizzazione ereimmisione nel territorio è l'unico programma che è riuscito a portare Oradea da 5000 cani nel 2004, a 250 cani nel 2011 (in realtà solo i rappresentanti di abbandono costante fuori città).
La gestione del programma è finanziato con fondi privati di Robert Smith, uomo d'affari inglese e presidente della Fondazione per la protezione dei cani randagi, FPCC-SOS cani in Romania.
Il programma di gestione ha coinvolto non solo la cattura, la sterilizzazione, l'identificazione e il ritorno a Oradea, ma è stato operato anche in altri luoghi limitrofi, prevedeva un programma di educazione nelle scuole e l'intero progetto ha significato un enorme passo verso la civiltà e un esempio noto in tutto il Paese.
Il Progetto Oradea è stato realizzato come pilota, per dimostrare alle autorità che la sterilizzazione e reimmissione dei i cani randagi è la soluzione al problema della popolazione comunitaria canina.
Nonostante l'obiettivo sia stato raggiunto con questi fantastici risutati, le autorità statali non erano interessate a risolvere il problema applicando il programma a livello nazionale, ma hanno sabotato costantemente ogni tentativo di applicare una legislazione a questo riguardo.
Due mesi fa, non potendo continuare a finanziare il progetto a spese proprie, Robert Smith ha deciso di ritirarsi, pur lasciando a disposizione del Comune il rifugio con tutti gli investimenti, la logistica, il team, a condizione che il Sindaco continuasse il programma stesso.
Il nuovo Sindaco Ilie Bolojan (PNL) si è mostrato molto felice di assumere la gestione dei cani.
Ben presto abbiamo scoperto il perché.
Ignorandoi risultati straordinari del programma di sterilizzaioni della SOS Dogs Oradea, ignorando gli argomenti logici e giuridici della FNPA, ignorando l'opposizione di un numero impressionante di persone (300) che avevano partecipato al dibattito pubblico, ignorando il livello di civiltà e moralità della cittadinanza di Oradea, il sindaco Bolojan ha deciso di tornare al metodo utilizzato 10 anni fa, illegale ai nostri giorni, di massacrare in massa i cani.
Naturalmente un tale programma, rivelatosi un fallimento ovunque sia stato applicato, riporterà il numero dei cani randagi a quelli iniziali: il numero ridicolmente piccolo di 250 cani, raggiunto attraverso il duro lavoro e un programma organizzato, sostenuto e coordinato perfettamente, a 5000 cani, un numero che sarà probabilmente raggiunto in appena 1 anno.
Una città nota a livello nazionale come modello collaudato attraverso la sterilizzazione di massa, menzionata al Parlamento romeno, porata ad esempio nell'Unione europea, in cui si suggeriva che ogni città e paese attuasse il "modello Oradea", diventerà una città della criminalità, immoralità, illegalità, cinismo, evidente caratteristica del politico romeno, senza rispetto per gli sforzi, le realizzazioni, per i cittadini, gli elettori, senza rispetto per la vita, ma per soddisfare un bisogno primitivo di imporre la propria volontà, (anche solo perché è spiacevole per un cane), ma anche per interessi di altra natura.
La pressione del Sindaco Bolojan, dove naturalmente c'è lo spirito di coalizione, all'interno del quale ognuno ha il proprio interesse, che non deve subire scosse, interesse per un altro progetto HCL che si vuole adottare, per un'azienda che si sta espandendo e che non si vuole perdere.
Il consiglio comunale di Oradea ha votato pro-sterminio, oggi: 17 a favore (13 PNL 2 PSD 2 PDL) e 5 contrari (UDMR).
FNPA attaccheranno HCL in contenzioso amministrativo e aprirà un procedimento penale contro coloro che hanno incitato a violare la Legge.
Il modello Oradea ci ha aiutato a sostenere il nostro punto di vista ed è l'evidenza a nostro sostegno.
Ora Oradea, soprattutto per noi, dobbiamoeve rimanere il simbolo è diventato.
Vi prego di contribuire a questo simbolo di un vero e proprio programma: la sterilizzazione e la gestione civile dei cani non deve scomparire dietro un gruppo di interesse.
Inviate le vostre proteste a:
DSVSA Bihor: office@dsvsa-bihor.ro
Per gli abitanti di Oradea: domani, mercoledì, alle 10:30, conferenza FPCC-SOS Dogs Oradea, hotel Continental
Vi ringrazio. Vi auguro tutto il meglio.
Carmen Ansene

Letter to
oradea Ilie Bolojan
office DSVSA Bihor