NASRIN SOTOUDEH'E ÖZGÜRLÜK

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.000.
500.000 imzaya ulaşıldığında, bu kampanya Change.org’da en fazla imzalanan kampanyalardan birisi olur.

Ebrahim Raisi (İran Adalet Bakanı) tarafına Marie Claire Türkiye bu kampanyayı başlattı

İranlı kadın hakları savunucusu avukat Nasrin Sotoudeh, Tahran'daki bir Devrim Mahkemesi tarafından 38 yıl hapse ve 148 kırbaç cezasına çarptırıldı. "Komplo kurmak", "yolsuzluğa teşvik ve fuhuş", "sisteme karşı propaganda", "kamu düzeninin bozulması "," casusluk " gibi ifadeler iddianamesinde bir araya getirildi.

Sotoudeh, 2012 yılında Sakharov Düşünce Özgürlüğü Ödülü'nü kazanmıştı. Başörtüsü olmadan sokağa çıkan İranlı kadınları; mücadele etmelerini gerektiren kanunları protesto etmek için barışçıl bir şekilde savunan Nasrin Sotoudeh için istenen bu ceza yüksek ironi özelliği taşımakta. O şimdi hapishanede ve İran, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu için onun ismini önerdi.

Her zaman savunduğumuz tüm değerler için - erkekler ve kadınlar arasında eşitlik, kadınların özgürleşmesi, ifade özgürlüğü, vicdan özgürlüğü - biz Marie Claire Türkiye ve uluslararası basımlarımız adına Nasrin Sotoudeh için özgürlük ve koşulsuz serbest bırakılma talep ediyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.000.