Nallıhan Kuş Cenneti Yakınına Kurulacak Termik Santral Projesine İtiraz!!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Hali hazırda çalışmakta olan Çayırhan Termik Santrali çevreye ve tarım alanlarına büyük zararlar vermektedir. Bu bölgeye ikinci bir termik santral yapılması, hava kirliliği, asit yağmurları, iklim değişikliği gibi sonuçlar doğuracak ve tam bir felaket olacaktır.

Başta Davutoğlan köyünde bulunan Kuş Cennetindeki doğal hayat tehlike altında kalacaktır. Bu durumda şu köyler ciddi şekilde etkilenecektir; Nallıhan'a ait ; Ulu köy , Kara köy , Beypazarı'na ait ; Sekli köyü ve Hırkatepe köyleri. Bu bölgenin tamamında  başka birçok hayvan çeşitliliği vardır. Kuşların yaşam alanı sadece kuş cennetiyle sınırlı değildir ,bu saydığım köylere  de yayılmış durumdadır. Bölgede Anadolu'da koruma altında olan geyikler ve su samurları da mevcuttur . Tarım alanında ; pirinç ,sebze ve meyve yetiştiriciliği yapılmakta bu alanlar yağmur sonrası şu anda bile asit yağmurlarına mağruz kalmaktadır. Bundan dolayı bu projenin iptal edilmesini talep ediyorum.